Sökning: "Ryggbiff"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet Ryggbiff.

  1. 1. Mjölkkor i köttdisken? : En flermetodsstudie om konsumentens och producentens tankar kring nötkött samt hur alternativ produktion går till och smakar.

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Rosanna Åhlgren; [2021]
    Nyckelord :Nötkött; Mjölkko; Konsument;

    Sammanfattning : Bakgrund Det har kommit nya rekommendationer om minskad köttkonsumtion, för hälsan och en hållbar produktion. Kött har funnits i kosten länge och innehåller hög-kvalitéts protein. Samtidigt har medvetenheten kring hållbar köttkonsumtion ökat bland konsumenter. LÄS MER

  2. 2. Betydelsen av övernattning på slakteri för förekomsten av slaktskador hos gris och nötkreatur

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Anna Emlén; [2020]
    Nyckelord :gris; nötkreatur; slakteri; övernattning; skada; trauma;

    Sammanfattning : Varje år slaktas cirka 2,5 miljoner grisar och 420 000 nötkreatur i Sverige. Av dessa uppskattas ca 44 % övernatta på slakteri. Att skickas till slakt innebär mycket stress för djuren och slakterimiljön är inte optimal för djurens välfärd eftersom den innehåller för djuren obekanta lukter, ljud och individer. LÄS MER

  3. 3. What does beef taste like? : a sensory study for development of beef terminology

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Sara Samuelsson; [2020]
    Nyckelord :Sensory; sensory marketing; beef; Strip Loin; cattle; meat; CATA;

    Sammanfattning : Today, there is no general terminology to describe the sensory properties of beef. Hence, the aim of this study was to develop a terminology to describe the sensory texture, flavour and appearance properties of beef. Attributes describing beef were chosen from earlier studies and a qualitative open discussion. LÄS MER

  4. 4. Bakteriologiska aspekter på sous vide-tillagning av kött

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Fredric Kattem; Osman Sadikovic; [2017]
    Nyckelord :Sous vide; Ryggbiff; Bakteriegrupper; Mikrobiologisk undersökning.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Att sälja närproducerat kött i gårdsbutiker : en studie av butikens kunder, mervärde och köttförsäljning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Rasmus Ringström; [2012]
    Nyckelord :gårdsbutiker; mervärde; kundrelationer; närproducerat; köttproduktion; köttlådor;

    Sammanfattning : Över hela Sverige växer intresset för närproducerad mat. Genom att äta mat som är närproducerad vet du att den ej har transporterats halvvägs runt jorden för att komma till din tallrik (mat och vänner, 2012). Du stödjer då även det svenska jordbruket och visar på så sätt att du tar ställning för ett hållbarare samhälle. LÄS MER