Sökning: "Sötningsmedel"
Visar resultat 1 - 5 av 26 uppsatser innehållade ordet Sötningsmedel.
1. Attityder till sötningsmedel i dryck : En enkätstudie bland studenter
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Introduktion: Sötningsmedel är ett populär alternativ till socker och ett viktigt verktyg för att minska intaget av tillsatt socker. Tidigare studier av attityd har dock visat en viss skepsis till artificiella sötningsmedel. LÄS MER
2. The effects of sweeteners on the intestinal microbiota among individuals with eating disorders
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : In today's society, the number of people who fall ill with various eating disorders is growing at a furious pace, the queues for treatment are getting longer at the same time as younger people are affected. In addition, it is a common phenomenon with ineffective treatments, where setbacks and relapses are common. LÄS MER
3. Unga vuxnas syn på kolhydrater och tillsatt socker samt faktorer av betydelse för konsumtion av tillsatt socker : En kvantitativ tvärsnittsstudie
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Unga kvinnor särskiljer sig från övriga grupper gällande ohälsosamma kostmönster och högt intag av tillsatt socker vilket är anmärkningsvärt då grunden för hälsosamma matvanor läggs i ung ålder. Orsaker till att unga och särskilt unga kvinnor har sämre matvanor än övriga grupper framkommer dock inte. LÄS MER
4. Icke-energigivande sötningsmedel i Energidryck
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : Growing concerns about quality of life and health encourage people to adapt to healthy lifestyles and avoid the consumption of foods rich in fat, sugar, and salt. For this reason, sales of foods containing non-energy sweeteners have increased drastically in recent years. LÄS MER
5. Icke-energigivande sötningsmedel En kartläggning av attityder, uppfattningar och konsumtionsbeteenden
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Växande oro för hälsa och livskvalitet uppmuntrar människor att anpassa hälsosamma livsstilar och undvika konsumtion av mat rik på socker, salt och fett. Idag har tillgängligheten till energitäta och näringsfattiga livsmedel skapat problem med livsstilssjukdomar såsom övervikt och fetma, diabetes typ 2, insulinresistens, hjärt- och kärlsjukdomar och karies. LÄS MER