Sökning: "STUDIERESULTAT kost"
Hittade 4 uppsatser innehållade orden STUDIERESULTAT kost.
1. Vilken betydelse har kosten för studieresultatet : På vilka sätt påverkar hälsovanorna betyget
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Umeå universitet/Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskapSammanfattning : Finns det någon substans i uttrycket ”du blir smartare av att äta fisk”, eller är det bara en myt? Syftet med studien är att undersöka om kosten, sömnen och fysisk aktivitet har någon betydelse för elevernas studieresultat, i form av betyg i grundskolans årskurs 8, samt om det finns skillnader kopplat till kön. Att belysa vad som är viktigt i kostens sammansättning, måltidsvanor och hur det påverkar kognitionen. LÄS MER
2. Kostens betydelse för kognitiv prestation : En enkätundersökning om kostens betydelse för elevers kognitiva prestationsförmåga i skolan
M1-uppsats, Fakulteten för samhälls- och livsvetenskaperSammanfattning : Mål: En god hälsa innebär att vissa grundfaktorer lever i symbios med varandra, så som motion, sömn och kost samt en positiv livssyn. Denna studie kretsar dock enbart kring kost och matvanor. Målet med studien är att undersöka om det finns en koppling mellan en näringsriktig kost och elevers kognitiva prestationsförmåga i skolan. LÄS MER
3. Kostvanor och lärande : Vilken uppfattning har ungdomar om dess samband
M1-uppsats, Sektionen för lärarutbildning (LUT)Sammanfattning : Abstract Målet med denna undersökning är att belysa hur ungdomars kostvanor ser ut och om de upplever att det påverkar deras studieresultat. För att elever i dagens skola ska må bra och kunna prestera väl krävs det att flera yttre faktorer fungerar. Kost, motion och sömn är några av dem men jag har koncentrerat mig på kosten. LÄS MER
4. Skolmat i Sverige och England - En observationsstudie kring skolmaten och elevers matvanor i en svensk respektive engelsk skola
Kandidat-uppsats, Enheten för lärarutbildningSammanfattning : Syftet med studien är att kartlägga vad som serveras, vad elever väljer för mat och huruvida riktlinjerna följs i en svensk respektive engelsk skola. Undersökningen gjordes i form av observationer på vad som serverades i matsalen och elevernas val av mat. Valet av mat observerades vid ett lunchtillfälle och med en klass på 20 elever. LÄS MER