Sökning: "Salad bar"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden Salad bar.

  1. 1. The effect of high pressure homogenization on emulsions containing oat β-glucan : a study of viscosity, stability and molecular weight

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Dominika Kiesling; [2023]
    Nyckelord :oat; β-glucan; high pressure homogenization; emulsion; stability; food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This master thesis project has been conducted in cooperation with Lantmännen AB who are producers of PromOat® - an oat β-glucan powder concentrate. The main objective of this thesis was to investigate the properties of emulsions containing PromOat® oat β-glucan, focusing on the viscosity, stability, and molecular weight before and after high pressure homogenization (HPH) at pressures of 100, 150 and 200 bars. LÄS MER

  2. 2. Optimizing Picadeli’s assortment according to climate and health research

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Petra Sögaard; [2020]
    Nyckelord :Climate; Health; Nutrition; Sustainability; Resistant starch; Retrograded starch;

    Sammanfattning : The aim of this project was to optimize the assortment of Picadeli’s salad bar regarding research on health and climate, mainly according to the EAT Lancet reference diet and the Nordic Nutrition Recommendations (NNR) 2012. With special emphasis on chemical properties of compounds in wheat pasta, whether Picadeli should switch from refined wheat pasta to whole grain pasta for health reasons were evaluated. LÄS MER

  3. 3. Det nya måltidskonceptet, salladsbaren : risker vid livsmedelshantering i en offentlig miljö

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Nadja Andersson; Markus Petersson Winroth; [2017]
    Nyckelord :Salad bar; hygiene; cross-contamination; bacteria; foodborne illness; observation; knowledge; Salladsbar; hygien; korskontamination; bakterier; matförgiftning; observation; kunskap;

    Sammanfattning : Inledning: Salladsbarer är ett trendigt och lättillgängligt måltidsalternativ som finns i de flesta dagligvaruhandelsbutiker. Personal och konsumenter hanterar dagligen livsmedel och utrustning vid salladsbaren. Det saknas idag information och kunskap om hur personers beteende kring en salladsbar kan påverka livsmedelssäkerheten. LÄS MER

  4. 4. Salladsbarens roll i livsmedelsbutiken : Personalens kunskap och kundernas attityd

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Johan Erdtman; [2015]
    Nyckelord :Salad bar; grocery store; customers; staff; National Food Agency.; Salladsbar; livsmedelsbutik; kunder; Ppersonal; livsmedelsverket;

    Sammanfattning : Salladsbarer i livsmedelsbutiker är något som ökat avsevärt i Sverige de senaste åren. Även i andra länder är det populärt, och främsta anledningen till detta är bekvämligheten och strävan efter ett hälsosammare matval. LÄS MER