Sökning: "Sensorisk profilering."

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden Sensorisk profilering..

  1. 1. Dashi, hjärtat av japansk matkultur : En sensorisk profilering av fem typer av dashi

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Johannes Mattsson; Love Nilsson Rehnfeldt; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. “Grön” Pannacotta : – Sensorisk profilering med vegetariska stabiliseringsmedel

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Nikko Toledo; Caroline Gergi; [2018]
    Nyckelord :Locust bean gum; agar; pectin; carrageenan; hydrocolloid.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Kan odlad mångfald bidra till kulinarisk mångfald?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Sofia Lundvall; Moa Ekman; [2018]
    Nyckelord :Gastronomisk potential; Kultursort; Kålrot; Influencer; Sensorisk profilering.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Framställning och vidareympning av gårdskultur : Vad skiljer en yoghurt fermenterad av gårdens egen bakterieflora från industriell och traditionell yoghurt?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Line Hellström; [2018]
    Nyckelord :Artisanal culture; Yoghurt; Fermented dairy products; Fermented; Thermophilic starter culture; Lactic acid bacteria; Gårdskultur; Yoghurt; Fermenterade mjölkprodukter; Fermenterat; Termofil syrningskultur; Mjölksyrabakterier;

    Sammanfattning : Bakgrund: Med industrialiseringen har de traditionella yoghurtkulturerna med en mångfald av samverkande mjölksyrabakterier fått ge plats åt de mer standardiserade. En gårdskultur framställs genom att obehandlad mjölk spontanfermenteras av gårdens egen bakterieflora och får därigenom en unik karaktär. LÄS MER

  5. 5. Profilering av vanilj för ökad hantverkskunskap : En sensorisk studie om hur temperatur och tid påverkar infusion av bourbon- och tahitivanilj i grädde

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Richard Boij; Michael Polgar; [2017]
    Nyckelord :vanillin; bourbon; tahiti; infusion; extrahering; grädde; sensorik; smak;

    Sammanfattning : .... LÄS MER