Sökning: "Sensoriska egenskaper"

Visar resultat 1 - 5 av 67 uppsatser innehållade orden Sensoriska egenskaper.

  1. 1. Meat me in the green : En litteraturstudie om sensoriska egenskaper för veganska och vegetariska livsmedelsprodukter

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Clara Gillow Thorsén; [2023]
    Nyckelord :Sensory meat substitutes; semantic frames; taste; flavour; texture; preference; palatibility;

    Sammanfattning : Förståelse och intresset för mat och måltid ökar explosionsartat vilket medför större krav pålivsmedelsprodukter och upplevelser av en måltid där en produkt står i centrum.Produktutvecklare och gastronomer arbetar ständigt för att producera smakfulla livsmedelsom både är klimatsmarta och uppfyller konsumenternas krav på smak. LÄS MER

  2. 2. Possible sugar substitutes to reduce sugar in bread : without affecting taste and quality

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elin Forslund; [2023]
    Nyckelord :bread; sugar substitute; sugar reduction; inulin; oligofructose; amyloglucosidase; glucoamylase; dough; wheat dough; clean label;

    Sammanfattning : The World Health Organization (WHO) is recommending a reduction of added sugars in food to decrease non-communicable diseases. This study was made in a collaboration with the bread company Pågen, who wants to reduce the added sugar, sucrose, to meet the recommendations from WHO and the consumer's wishes for less sugar in bread. LÄS MER

  3. 3. Bortom plast: En utveckling av hållbara engångsbestick - med fokus på användarupplevelse, funktionalitet och sinnenas påverkan

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Industridesign

    Författare :Madelaine Nordén; [2023]
    Nyckelord :Engångsbestick; formpressning; Inverform; RISE; hållbarhet; industridesign; produktdesign;

    Sammanfattning : I detta examensarbete har jag genomfört en designprocess och utvecklat en konceptserie hållbara engångsbestick som ger användaren en förhöjd sinnlig matupplevelse. Tidigare har majoriteten av alla engångsbestick varit tillverkade i plast, vilket vi vet är skadligt för miljön. LÄS MER

  4. 4. Designkvalitéer i svenskt vildsvinsläder

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Albin Adamsson; [2023]
    Nyckelord :Product design; MDD; Material driven design; Emotional design; Wild boar; Leather; Sustainability; Produktdesign; MDD; Material driven design; Emotionell design; Vildsvin; Läder; Hållbarhet;

    Sammanfattning : Studien är ett designdrivet forskningsprojekt som besvarar frågeställningen: Vilka materiella designkvalitéer finns det i svenskt vildsvinsläder och hur kan dessa appliceras i produktdesign? Frågeställningen undersöks främst genom en material driven designmetod och resultatet analyseras genom teorier om design för hållbar utveckling och design för emotionell varaktighet. Den material drivna designmetoden inleddes med fri utforskning av materialet, första intryck dokumenterades och hypoteser kring materialet dömdes inkorrekta. LÄS MER

  5. 5. Erfara material i samspel : Praktiskt utforskande inom ämnet Slöjd

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Konstfack/IBIS - Institutionen för bild- och slöjdpedagogik

    Författare :Hanna Irstad; [2023]
    Nyckelord :tyst kunskap; samspel; materialitet; sensorisk upplevelse; kommunikation;

    Sammanfattning : Syftet med undersökningen är att synliggöra på vilka sätt det sensoriska kunnandet kommer till uttryck när elever gemensamt utforskar och samtalar om material inom ämnet slöjd. Undersökningen består av två delar. LÄS MER