Sökning: "Sjukhusmåltid"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet Sjukhusmåltid.

  1. 1. Varför äts maten inte upp?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Yuriko Fujita Friedrich; [2020-08-05]
    Nyckelord :Den medvetna måltiden; FAMM; matsvinn; måltidsprocessen; tallrikssvinn;

    Sammanfattning : Cirka en tredjedel av maten i världen idag slängs som matsvinn och detta anses som en stor problematik inom hållbar utveckling. I slutet på 2019 kom ut remissen med de reviderade råden om måltider på sjukhus. I remissen läggs det särskilt tonvikt på personcentrerade måltider samt miljö och hållbarhet. LÄS MER

  2. 2. Sjuk mat? : styrande faktorer och utmaningar för sjukhusmåltidens kvalitet ur kostchefers perspektiv

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap

    Författare :Elin Nygren; Lina Eriksson; [2018]
    Nyckelord :Sjukhusmåltid; kvalitet; utmaningar; kostchefer; vårdpersonal;

    Sammanfattning : Debatten om sjukhusmåltidens kvalitet är aktuell och kritiseras idag i press och sociala medier. Bloggen Food Pharmacy (2018) har startat uppropet #Sjukmat, där privatpersoner uppmanas att dela med sig av bilder och berättelser om den mat de blivit serverade i sjukhusmiljö, för att belysa problemet. LÄS MER

  3. 3. Den goda sjukhusmåltiden

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Eva Herder; Ann Karlsson; [2016-04-11]
    Nyckelord :Sjukhusmat; Sjukhusmåltid; FAMM; Ledarskap;

    Sammanfattning : .... LÄS MER