Sökning: "Skånemejerier"
Visar resultat 1 - 5 av 47 uppsatser innehållade ordet Skånemejerier.
1. Grön marknadsföring online - en kvalitativ undersökning av livsmedelsindustrin
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Studien har undersökt hur grön marknadsföring online tillämpas i praktiken. Studien har fokuserat på sex stycken olika varumärken i livsmedelsindustrin och hur de tillämpar grön marknadsföring digitalt via sina hemsidor. Alla varumärken verkar inom mjölk -och yoghurtindustrin eller tillverkar alternativ till vanlig mjölk och yoghurt. LÄS MER
2. Hållbar produktion inom mejeriproducerande företag : En studie av hållbarhetsarbetet hos ett mejeriproducerande företag i Sverige
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM); KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Hållbar utveckling är ett begrepp som är ständigt närvarande i samhället men som på senare tid har kommit att bli alltmer aktuellt i samband med den ökade medvetenheten kring jordens begränsade resurser. Ett område hållbar utveckling kan tillämpas på är produktion; hållbar produktion hos företag som producerar fysiska varor. LÄS MER
3. Hållbar produktion inom mejeriproducerande företag : En studie av hållbarhetsarbetet hos ett mejeriproducerande företag i Sverige
Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktion; KTH/Industriell produktionSammanfattning : Hållbar utveckling är ett begrepp som är ständigt närvarande i samhället men som på senare tid har kommit att bli alltmer aktuellt i samband med den ökade medvetenheten kring jordens begränsade resurser. Ett område hållbar utveckling kan tillämpas på är produktion; hållbar produktion hos företag som producerar fysiska varor. LÄS MER
4. Revision inom mjölkproduktion : avvikelser i bedömningar av mjölkproduktionen och betydelsen av uppföljning
M1-uppsats, SLU/Department of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Arbetet är baserat på Skånemejeriers Gårdsrevisioner från 2015 - 2018 genom rådgivningstjänsten Fråga kon. Arbetet fokuserades på punkterna; djuromsorg, stall- och närmiljö samt livsmedelssäkerhet och juverhälsa. Dessa punkter gav utformningen för indelning av resultatet. LÄS MER
5. Pasteurization, regulation, optimization and process design for warm swelling fruit drinks
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : The purpose of this master thesis project was to compare two pasteurizers (pasteurizer 31 and 52) at Österlenmejeriet AB (ÖMAB) in Lunnarp, which is a part of Danone, France and once the differences were clear the goal was to have them equalized in the aspect of heating effects/temperature treatments/heating load and processing parameters. The products that are mainly pasteurized on these pasteurizers are ProViva, which is a fruit juice with added lactobacillus plantarum. LÄS MER
