Sökning: "Skolmåltider"
Visar resultat 11 - 15 av 52 uppsatser innehållade ordet Skolmåltider.
11. Digital nudging: en strategi för minskat matsvinn och hållbara matval vid skolmåltider
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för informatikSammanfattning : Digitalizations progression have created new possibilities to work with sustainability questions which is one of many challenges for today’s society. Food waste and food choices are a big part of sustainability and are affected by human behavior. One way to work with human behavior is through digital nudging. LÄS MER
12. Hållbara skolmåltider : En enkätstudie om hur Sveriges kommuner arbetar med inköp och servering av hållbara livsmedel
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Cirka 20–30% av de globala utsläppen av växthusgaser kommer från livsmedelssektorn. I dagsläget serveras två miljoner måltider inom skola och förskola dagligen. Det finns stora möjligheter att reducera växthusgasutsläppen med hjälp av hållbara skolmåltider. LÄS MER
13. Livsmedelshygien i skolkök
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : Bakgrund Detta arbete genomfördes i Malmö stads grund- och gymnasieskola och undersökte kunskapsnivån inom livsmedelshygien hos kockar och restaurangbiträden i Malmö Stads grund- och gymnasieskolor. Serviceförvaltningen i Malmö önskade att hygienkunskaperna hos restaurangbiträden inom Malmö skolrestauranger också skulle undersökas, men på grund av att svarsfrekvensen hos restaurangbiträden var för låg, analyseras och utvärderas endast kockarnas svarsalternativ. LÄS MER
14. SCHOOL FOOD SERVICE QUALITY : A quantitative study about Food Service Professionals’ and parents’ expectations
Master-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Background School meals have been seen to promote healthy dietary habits and social equality, in children, if parents are involved. The positive effects in the design of a sustainable school food service system come from a two-way communication between Food Service Professionals (FSP), and parents. LÄS MER
15. Mer vegetarisk mat och mindre matsvinn- en undersökning om elevers kunskap och idéer i årskurs 7.
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Minskat matsvinn och lägre köttkonsumtion är två aktuella aspekter för att skapa hållbarare måltider. Livsmedelsverket rekommenderar mer vegetarisk mat och minskad mängd kött för skolmåltider. LÄS MER