Sökning: "Skolmaten"

Visar resultat 1 - 5 av 56 uppsatser innehållade ordet Skolmaten.

  1. 1. Hur kommuniceras den hållbara skolmåltiden?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Denise Odhner; Linda Trieu; [2020-08-05]
    Nyckelord :Grundskolebarn; hållbara måltider; skolmåltider; sociala medier;

    Sammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpProgram: Kostekonomi med inriktning mot ledarskapNivå: GrundnivåHandledare: Hillevi PrellExaminator: Anna PostAntal sidor: 32 sidor (inklusive bilagor)Termin/år: VT 2020Nyckelord: Grundskolebarn, hållbara måltider, skolmåltider, sociala medier.... LÄS MER

  2. 2. Skolmåltider på sociala medier?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Anna Röding; Marina Sokolina; [2020-02-13]
    Nyckelord :Gymnasieelever; Skolmåltider; Sociala medier; Kommunikation; Integrerad;

    Sammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpProgram: Kostekonomi med inriktning mot ledarskapVt 2019Handledare: Anna PostExaminator: Cecilia Magnusson Sporre.... LÄS MER

  3. 3. Hur översätts den nationella livsmedelsstrategin till lokal verkstad? : en fallstudie utifrån Grästorps kommuns förutsättningar

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Sofie Skalstad; [2020]
    Nyckelord :livsmedelsstrategi; översättning; aktör; nätverk; resurser; Grästorp;

    Sammanfattning : Denna fallstudie syftar till att undersöka hur en lokal implementering av den nationella livsmedelsstrategin kan se ut, med det planerade ar-betet i Grästorps kommun och de lokala förutsättningarna där som ex-empel. Kommunen har uttryckt ett stort intresse för att arbeta med frågan och många praktiska förutsättningar talar för en lokal satsning på livsmedelsstrategiskt arbete. LÄS MER

  4. 4. "Jag skulle vilja ha mer kött på benen" : En studie om hur grundskollärare i årskurs 1–3 upplever sina förutsättningar att arbeta med hållbar utveckling kopplat till skolmaten

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Högskolan Dalarna/Pedagogiskt arbete

    Författare :Linnea Gåsberg; [2019]
    Nyckelord :hållbar utveckling; lärares upplevelser; undervisning;

    Sammanfattning : Enligt läroplanen för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet (2017) har skolan i uppdrag att tillhandahålla alla elever kunskaper om de globala miljöfrågorna, vilket enligt FN:s målbeskrivning (mål 12 och 13) innefattar bland annat matkonsumtion. Därför kan matkonsumtion anses vara en central del av det arbetet kring hållbar utveckling som genomförs i skolan. LÄS MER

  5. 5. Uppfattningar kring skolmåltiden hos en grupp elever i årskurs 7

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Jonna Karvinen; [2018-08-10]
    Nyckelord :tonåring; skollunch; matkultur; matvanor; social struktur;

    Sammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpProgram HPvt 2018Handledare: Christina BergExaminator: Daniel Arvidsson.... LÄS MER