Sökning: "Skolmaten"

Visar resultat 16 - 20 av 61 uppsatser innehållade ordet Skolmaten.

  1. 16. Det spelar ingen roll hur bra skolmaten är om den aldrig hamnar i magen : En kvantitativ studie om 15 åringars intag av skollunchen

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Rebecca Häggqvist; Fanny Öhman; [2016]
    Nyckelord :skollunch; ungdomar; intag;

    Sammanfattning : Bakgrund: Skolmaten i Sverige är kostnadsfri och är genom att skapa möjlighet till goda matvanor en viktig del av folkhälsoarbetet i Sverige. Sedan juni 2011 ska skollunchen både vara kostnadsfri och näringsriktig. Tidigare studier har visat på att elever varken får i sig tillräckligt med energi eller näringsämnen genom skollunchen. LÄS MER

  2. 17. Kost och koncentration : Samband mellan måltider och lågstadieelevers upplevelse av studiekoncentration.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Mälardalens högskola/Akademin för utbildning, kultur och kommunikation

    Författare :Jenny Eriksson; [2016]
    Nyckelord :Frukost; Skollunch; nutrition; skolbarn; skola.;

    Sammanfattning : Syftet var att visa hur frukost- och lunchvanor hos lågstadieelever påverkar deras koncentration och belysa huruvida skolmaten uppfyller kraven som ställs på den utifrån eleverna perspektiv. En kvantitativ forskningsmetod i form av enkäter användes för att ta reda på detta. LÄS MER

  3. 18. Ingen skola är en ö : en studie av förutsättningarna för projekt med närproducerad skolmat på Sollerö skola

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Sigrid Sjösteen; [2015]
    Nyckelord :Sollerö skolodlingar; lokal påverkan; handlingsutrymme; närproduktion; offentlig upphandling; struktureringsteorin; Sollerö School; local practice; crop cultivation; local production; public procurement; theory of structuration;

    Sammanfattning : Sedan nästan tjugo år arbetar pedagoger och kökspersonal på Sollerö skola med projekt som syftar till att öka miljömedvetenhet hos eleverna och servera dem närproducerad och näringsrik skolmat. Detta arbete består bland annat av odlingar där skolpersonal, elever och föräldrar tillsammans odlar potatis, lök, morötter och rotsaker till skolmåltiderna. LÄS MER

  4. 19. Mat och hälsa i skola och fritidshem

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Fakulteten för lärande och samhälle (LS)

    Författare :Christoffer Andersson; Sara Körner; [2015]
    Nyckelord :Mat; Hälsa; Fritidshem;

    Sammanfattning : Syftet med detta examensarbete var att ta reda på vad elever har för åsikter gällande skolmaten samt att undersöka hur pedagoger på fritidshem arbetar med hälsa. För att ta reda på detta använde vi oss av kvalitativa intervjuer med fyra pedagoger från fyra olika skolor. LÄS MER

  5. 20. Specialkost i skolan : En kvalitativ studie om kraven som ställs på skolan angående specialkost

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Högskolan i Halmstad/Akademin för lärande, humaniora och samhälle

    Författare :Linda Larsson; Mygren Emelie; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Alla skolor styrs av samma styrdockument, men alla skolor har inte samma möjligheter att styra sin verksamhet. År 2011 tillkom en ny skollag om att skolmaten skulle vara näringsriktig och idag erbjuder allt fler skolor större utbud av specialkost. LÄS MER