Sökning: "Smakprofil"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet Smakprofil.

  1. 1. En undersökning av baobabfruktens teknologiska och sensoriska egenskaper vid såstillverkning

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap

    Författare :Sebastian Andersson; [2020]
    Nyckelord :Baobab; emulsion; sauce; sensory; consumer analysis; Baobab; emulsion; sås; sensorik; konsumenttest;

    Sammanfattning : Undersökningens målsättning var att utveckla en sås baserad på torkat baobabfruktkött. Baobab är ett träd som främst växer i Afrika och både fruktköttet, kärnorna, bladen och barken kan användas som livsmedel eller örtmedicin. Frukten har ett högt näringsinnehåll av både makronutrienter och mikronutrienter. LÄS MER

  2. 2. Optimering av umamismaken i buljonger baserade på syrsa respektive mjölmask

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Ellinor Zalai; Louise Olsson; [2020]
    Nyckelord :Insekter; mjölmask; syrsa; umami; smakprofil; buljong;

    Sammanfattning : Bakgrund: Insekter är en del av miljontals människors kost men har inte implementerats i västvärlden av flera olika skäl. Bland annat finns det ingen lång tradition av insekter som föda och  entomofagi (insektsätande) anses ofta som något äckligt och primitivt. LÄS MER

  3. 3. Smakprofil av Tilapia (Niltilapia) : en jämförelse av vakuumförpackad Tilapia över tid.

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Marcus Bohman; Per Magnusson; [2016]
    Nyckelord :Tilapia; Sensory; Recirculating aquaculture system; Sensory profile; Shelf-life; Fish; Geosmin; Tilapia; Sensorik; Recirkulerande vattenbruk; Smakprofil; Lagring; Fisk; Geosmin;

    Sammanfattning : Fler svenskar vill konsumera mer inhemskt producerad fisk. Scandinavian Aquasystems odlar och försöker introducera fisken tilapia på svenska marknaden. Tilapia är en fisk som precis börjat göra intåg i Europa men är stor runtomkring resten av världen. LÄS MER

  4. 4. Differences Between Swedish, French and American Oak when Storing Whisky Analysed by GC-MS

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Carl Remmer; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : This study describes how to analyse 12 different volatile oak related compounds in whisky using a gas chromatograph (GC) coupled to a mass spectrometer (MS). This is done in a way that makes it possible to characterize the properties of Swedish oak in comparison to American and French oak. LÄS MER

  5. 5. Ett måltidsekologiskt perspektiv på havets läckerheter : vad smakar alger?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Sanna Åsblom Sköld; Rebecka Gustavsson; [2014]
    Nyckelord :Smakprofil; sensorik; Repertory Grid Methodology; nordisk mat;

    Sammanfattning : .... LÄS MER