Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 108 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Samband mellan sociodemografiska faktorer i befolkningen och covid-19-relaterad mortalitet på särskilda boenden för äldre – en jämförelse på kommunnivå
Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutioen för biomedicinSammanfattning : Introduktion: Studier visar att faktorer som hög ålder och födelseland påverkar hur allvarligt personer drabbas av covid-19. Personer boendes på särskilda boenden för äldre utgjorde närmare hälften av de avlidna med covid-19 under 2020. LÄS MER
2. Sjuksköterskors upplevelser av etiska konflikter under covid-19-pandemin på en infektionsklinik
Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutioen för biomedicinSammanfattning : Introduktion: Etiska konflikter är något sjuksköterskor världen över ofta ställs inför i sitt dagliga arbete. Covid-19-pandemin som drabbade världen våren 2020 ledde till stora samhällsförändringar. Inom sjukvården förändrades snabbt rutiner och arbetssätt. LÄS MER
3. PATIENTERS UPPLEVELSE AV ISOLERINGSVÅRD VID INFEKTIONSSJUKDOMAR En litteraturstudie
Kandidat-uppsats,Sammanfattning : Bakgrund: Det finns olika skäl till att patienter vårdas i isolering. Infektionskänsliga patienter med nedsatt immunförsvar kan behöva skyddas från att bli smittade och patienter som bär på smittsamma sjukdomar behöver isoleras för att inte sprida smitta vidare. LÄS MER
4. Skadereduktion vid sprututbyten : Erfarenheter från personer som injicerar droger
Kandidat-uppsats, Röda Korsets HögskolaSammanfattning : Background: Drug use is a public health problem associated with increased mortality, morbidity and lack of contact with healthcare. Stigmatization and discrimination surround drug use. Harm reduction aims to improve health without coercive measures to become drug-free in collaboration with people who inject drugs. LÄS MER
5. Possible sugar substitutes to reduce sugar in bread : without affecting taste and quality
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The World Health Organization (WHO) is recommending a reduction of added sugars in food to decrease non-communicable diseases. This study was made in a collaboration with the bread company Pågen, who wants to reduce the added sugar, sucrose, to meet the recommendations from WHO and the consumer's wishes for less sugar in bread. LÄS MER