Sökning: "Solid-state Fermentation"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden Solid-state Fermentation.

  1. 1. Optimization of Solid-State Fermentation process for brown seaweed using LAB and characterization of the products

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (CI); Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Författare :Sweta Singh; [2024]
    Nyckelord :lactic acid bacteria; solid-state fermentation; Alaria esculenta; Saccharina latissima; seaweed fermentation; biotechnology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Fermentation has played a vital role in human history, offering solutions for food preservation, culinary diversity, and the creation of diverse and flavorful foods and beverages. Its importance continues today, both in traditional practices and in modern industrial applications. LÄS MER

  2. 2. Solid-state fermentation of the microalgae Scenedesmus sp. for improved conservation and protein digestibility

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik; Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Författare :André Nordin Fürdös; [2023]
    Nyckelord :microalgae; scenedesmus; solid-state fermentation; lactic acid fermentation; algae; feed; ensiling; silage; protein digestibility; PDCAAS; alternative protein; plantarum; ninhydrin; conservation; biotechnology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : As part of a research grant aimed at producing chicken feed from the novel microalgae Scenedesmus sp., called the ReMAPP project, this thesis investigates opportunities to increase the conservation potential and protein digestibility utilizing solid-state lactic acid fermentation and commercial enzyme additives. LÄS MER

  3. 3. Uppskalning av en svampkaka : process från avfallsbröd med en ätlig svamp

    Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Ricky Ricky; [2020]
    Nyckelord :Fungal cake; Solid-state Fermentation; Tray bioreactor; particle size; mixing; bread loading; Continuous tubular bioreactor;

    Sammanfattning : Stale bread contributes to the biggest volume of food waste in Sweden. Current method on recovering bread waste is by producing biogas or bioethanol. Despite advantages in the energy sector, the bread which still has relatively high quality could be recovered into new products with higher value, such as food for human consumption. LÄS MER

  4. 4. Ostronskivling + kaffesump = SANT? : om kaffesumpens lämplighet som odlingssubstrat till Pleurotus ostreatus

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Kajsa Nordström Nilsson; [2019]
    Nyckelord :kaffeindustrin; solid state fermentation; biologisk effektivitet; tanniner; koffein; matsvamp; svampodlingssubstrat; cirkulära system;

    Sammanfattning : Under 2000-talet har den globala världskonsumtionen av svamp ökat med drygt 300% per capita. Matsvamparnas näringsvärde är jämförbart med animaliska produkter och blir i och med det ett intressant substitut till kött. Med en ökad efterfrågan ökar också produktionen. LÄS MER

  5. 5. Ta vara på äpplen som restprodukt

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Johanna Avelin; [2018]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : I Sverige slängs det ca 1,2 miljoner ton matavfall per år. Mycket av avfallen är frukt och grönt då konsumenters missuppfattningar om hur en ätbar frukt och grönsak ser ut för att vara ätbar. Matsvinn är både dåligt för ekonomin och miljön, därför krävs det en ändrad inställning från konsumenterna för att minska matsvinnet. LÄS MER