Sökning: "Soybean-proteins"
Hittade 2 uppsatser innehållade ordet Soybean-proteins.
1. Effekten på riskmarkörer för hjärt- och kärlsjukdom vid utbyte av kött mot sojalivsmedel
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Titel: Effekten på riskmarkörer för hjärt- och kärlsjukdom vid utbyte av kött mot sojalivsmedel Författare: Anna Meyerdierks och Anna Vadell Handledare: Mette Axelsen Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2016-04-06 Bakgrund I Sverige är 1,4 miljoner människor drabbade av hjärt-kärlsjukdom (CVD) och de flesta dödsfall i landet sker till följd av detta. Studier har visat att komponenter i soja möjligen skulle kunna ha en positiv effekt på riskmarkörer för CVD. LÄS MER
2. Analysis of soybean-proteins (Glycine max) by two-dimensional electrophoresis and MALDI-TOF
L3-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Food allergy is a growing problem in the world today, which makes it important to find out which proteins in food that causes allergic reactions. Soybeans are one of the most common food allergens in many countries and little is known about it allergenic properties. There are about 15 known soybean-proteins that have been shown to be allergenic. LÄS MER