Sökning: "Special diets"
Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade orden Special diets.
1. Restaurangers syn på specialkost : En intervjustudie
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
2. Assessment of the Agroecological Potential of Biostimulatory Effects : originating from Effective Microorganisms (EM) in terms of Environmental and Socioeconomic Aspects
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Environmental pollution, resource depletion and climate change are related to imbalances in the farming system. Effective microorganisms are seen as a possible solution to these problems. LÄS MER
3. Nourishing a growing population : overcoming the challenge of B12 deficiency in an increasingly vegetarian world
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Increasing numbers of people are eliminating animal products from their diet in response to environmental concerns, as well as for human health reasons and in recognition of animal rights. Vitamin B12, an essential nutrient produced exclusively by bacteria and archaea, is present in animal products but is generally absent from unfortified plant foods. LÄS MER
4. SPECIALKOST VID MÅLTIDSSERVICE : En kvalitativ intervjustudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Hos barn förekommer allergier, överkänsligheter och intoleranser mot födoämnen allt oftare. För dessa tillstånd krävs näringsrik specialkost. Celiaki är ett sådant exempel som kräver en strikt kosthållning helt fri från gluten för ett gott välmående. LÄS MER
5. Kartläggning av utbud och måltidsprocess : Med fokus på specialkoster i sjukhusmiljö
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Sjukhusmaten har stor betydelse för patientens tillfrisknande, men trots detta slängs stor del av maten och många patienter lider av undernäring. En inlagd patient behöver energi- och näringstät kost, men för att patienter med sjukdomar och åkommor ska kunna äta maten krävs individanpassning av måltiderna. LÄS MER