Sökning: "Stafylokocker"

Visar resultat 11 - 15 av 46 uppsatser innehållade ordet Stafylokocker.

  1. 11. Udder health in dairy cows in Tajikistan – prevalence of mastitis and bacteriological findings

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Elisabeth Genfors; [2018]
    Nyckelord :milk; bovine mastitis; Tajikistan; small household farm; commercial dairy farm; bacteriological cultivation;

    Sammanfattning : Agriculture, including dairy production, is one of the most important industries in Tajikistan, occupying more than 50% of the country’s population. Consequently, milk is an important source of income, but it also contains essential nutritional components. LÄS MER

  2. 12. Förekomst av meticillinresistenta Staphylococcus spp. i djursjukhusmiljö med fokus på smådjursklinik

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Louice Ekesbo; [2018]
    Nyckelord :Stafylokocker; miljö; smådjur; meticillinresistens;

    Sammanfattning : Staphylococci are common and important bacteria within veterinary medicine. Two of the most important species are Staphylococcus aureus and Staphylococcus pseudintermedius. LÄS MER

  3. 13. Mjölksyrabakteriers förekomst i komjölk före och efter experimentellt inducerad mastit : Presence of lactic acid bacteria in cow milk before and after experimentally induced mastitis

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Anna Martina Roth; [2018]
    Nyckelord :mjölksyrabakterier; mikrobiota; mjölkkor; mastit; MALDI-TOF MS;

    Sammanfattning : Kojuvret har under lång tid betraktats som ett sterilt organ. Resultat från analyser med moderna metoder som polymerase chain reaction (PCR) och DNA-sekvensering har lett till teorin om att det finns en normal mikrobiota i mjölk och att den har ett endogent ursprung. LÄS MER

  4. 14. Mikrobiell undersökning av mjukglass

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Lisa Berthling; Emma Tybell; [2018]
    Nyckelord :Mjukglass; Mikrobiell kvalitet; Bacillus cereus; Stafylokocker.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 15. Mikrobiotiskt flöde från mjölk till ost, baserat på pastöriserad och opastöriserad mjölk

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Sara Samuelsson; [2018]
    Nyckelord :opastöriserad ost; gårdsmejeri; mikrobiota; MALDI ToF MS;

    Sammanfattning : Denna studie är gjord i samarbete med Mattas gårdsmejeri som ligger beläget i Sund på Åland. Mjölk, ostmassa och lagrad vitmögelost, både pastöriserad och opastöriserad från samma mjölkbatch insamlades från mejeriet. Dessa mejeriprodukter undersöktes med avseende på dess mikrobiota. LÄS MER