Sökning: "Sustainable consumption"

Visar resultat 21 - 25 av 2079 uppsatser innehållade orden Sustainable consumption.

  1. 21. SVENSKARS ATTITYDER KRING INSEKTKONSUMTION : En enkätstudie med entomophagy attitude questionnaire

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Karl Ernlund; Oscar Sumelius; [2024]
    Nyckelord :entomophagy; EAQ; entomophagy attitude questionnaire; insects; insect; insect consumtion; consumtion; survey; insektskonsumtion; entomofagi; attityder; insekter; insekt; svenskars; konsumtion; undersökning; enkät;

    Sammanfattning : Insektkonsumtion, det vill säga entomofagi, har kommit i rampljuset på senare tid, då insekter ses som ett hållbart livsmedelsalternativ. Insekter har länge konsumerats i delar av världen men varit associerat med neofobi och äckel i västvärlden. Syftet med denna studie är att undersöka vuxna svenskars attityder kring entomofagi. LÄS MER

  2. 22. Utilizing energy-saving techniques to reduce energy and memory consumption when training machine learning models : Sustainable Machine Learning

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Khalid El Yaacoub; [2024]
    Nyckelord :Sustainable AI; Machine learning; Quantization-Aware Training; Model Distillation; Quantized Distillation; Siamese Neural Networks; Continual Learning; Experience Replay; Data Efficient AI; Energy Consumption; Energy-Savings; Sustainable ML; Computation resources; Hållbar maskin inlärning; Hållbar AI; Maskininlärning; Quantization-Aware Training; Model Distillation; Quantized Distillation; siamesiska neurala nätverk; Continual Learning; Experience Replay; Dataeffektiv AI; Energiförbrukning; Energibesparingar; Beräkningsresurser;

    Sammanfattning : Emerging machine learning (ML) techniques are showing great potential in prediction performance. However, research and development is often conducted in an environment with extensive computational resources and blinded by prediction performance. LÄS MER

  3. 23. Analys och gestaltning av återbrukade restmaterial : Inventering av materialflöden som kan bidra till ett cirkulärt byggande i region Norrbotten

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Arkitektur och vatten

    Författare :Maja Fredriksson; Linnea Axelsson; [2024]
    Nyckelord :Circular economy; circular construction; reuse; material flows; residual materials; inventory; multi-criteria decision analysis; design; surface layer materials; construction sector; manufacturing industry; Cirkulär ekonomi; cirkulärt byggande; återbruk; materialflöden; restmaterial; inventering; multikriterieanalys; gestaltning; ytskiktsmaterial; byggsektorn; tillverkningsindustrin;

    Sammanfattning : För att världen ska bli mer socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar till år 2030 skapade FN de globala målen. En omställning till cirkulär ekonomi är nödvändig för att nå de globala målen. Cirkulär ekonomi innebär att resurser används i effektiva cirkulära flöden och ersätter jungfruligt material. LÄS MER

  4. 24. Framtidens Gruvlavar: En Undersökning av Trä som Byggmaterial

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser

    Författare :Victor Blom; Fabian Andersson; [2024]
    Nyckelord :gruvlave; Garpenberg; betong; stål; trä; gruvspel; uppfordringsverk;

    Sammanfattning : Dagens gruvdrift omfattar huvudsakligen två metoder för malmbrytning: dagbrott och underjordsbrytning. Vid dagbrott öppnas gruvan ovan jord, medan underjordsbrytning involverar utvinning under mark och transport till marknivån med hjälp av ett gruvspel. Den struktur som bär upp detta gruvspel över schaktet kallas gruvlave. LÄS MER

  5. 25. The impact of social norms on attitude towards alternative protein consumption: a comparison between the Swedish and Dutch population

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Luc Roefs; [2023-11-06]
    Nyckelord :Sustainable consumption in a food context;

    Sammanfattning : In this study wo examined how people in the Netherlands and Sweden feel and think about meat alternatives and if social norms influence their choices. We learned that if people believe their friends or family like meat alternatives, they are more likely to try them too. LÄS MER