Sökning: "Svinn och Dagligvaruhandeln"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden Svinn och Dagligvaruhandeln.

  1. 1. Baksidan av dagligvaruhandeln : En undersökning i hantering av lagerhållnig

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik

    Författare :Victor Hellholm; [2020]
    Nyckelord :5S; ABC-analysis; FMCG; Lean; Quality improvement; Warehouse optimization; 5S; ABC-analys; Dagligvaruhandeln; Kvalitetsutveckling; Lageroptimering; Lean;

    Sammanfattning : Syfte – Syftet med detta projekt att kartlägga och skapa förslag på förbättring av lagerläggningen vid torrvarulagret på företaget för att minska kostnader och öka effektiviteten. 1. Hur kan artiklar prioriteras för optimal lagerhållning? 2. Hur kan företaget upprätthålla god lagerhållning på lång sikt? 3. LÄS MER

  2. 2. Hur företag inom dagligvaruhandeln kan uppnåett framgångsrikt arbetssätt med CRM-system : Vilken roll har insamlade data?

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Emanuel Andersson; [2020]
    Nyckelord :CRM;

    Sammanfattning : Inom dagligvaruhandeln har det varit ett problem att data har samlats in men att företag intehar utnyttjat denna data fullt ut. Det har även varit ett problem att företag har riktat in sig pånya kunder trots att det har visats sig vara mer lönsamt att rikta in sig på befintliga kunder isin marknadsföring. LÄS MER

  3. 3. Stoppa det svindlande överflödet : En kvalitativ studie om olika aktörers möjligheter att reducera matsvinn

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för miljö- och livsvetenskaper

    Författare :Tobias Johansson; [2018]
    Nyckelord :Matsvinn; matsvinnspolicy; svinn; hållbar utveckling; hållbar medborgare;

    Sammanfattning : En tredjedel av all mat som produceras i världen blir till svinn. Problemet är uppmärksammat av FN och en konkret målsättning för att reducera matsvinnet finns uttryckt i FNs Globala mål för Hållbar Utveckling, mål 12.3. LÄS MER

  4. 4. Konflikten mellan svinn och slut-i-hyllan : En kvalitativ studie om hanteringen av färskvaror i dagligvaruhandelns försörjningskedja

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Johanna Calla; Lisa Hedenström; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : I följande studie behandlas dagligvaruhandelns försörjningskedja och dess färskvarusortiment. Det har teoretiskt visats att dagligvaruhandeln är en bransch som präglas av osäker efterfrågan som medfört höga lagernivåer och svinn i kedjan. LÄS MER

  5. 5. Matsvinn - den osynliga tjuven: en studie av dagligvarubutikers arbete med hantering av matsvinn

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Cindy Ngo; Petronella Nilsson; [2016]
    Nyckelord :matsvinn; matsvinn i dagligvaruhandeln; organisatoriska rutiner; ledarskap; transformativt ledarskap; Social Sciences;

    Sammanfattning : Syftet med uppsatsen är att belysa hur företag inom dagligvaruhandeln arbetar med att hantera matsvinn. För att uppnå syftet med uppsatsen kommer vi att analysera två av de största dagligvarukedjorna i Sverige. LÄS MER