Sökning: "Svinn"

Visar resultat 1 - 5 av 108 uppsatser innehållade ordet Svinn.

  1. 1. Predictive Regression Model Evaluation : Evaluating Predictive Machine Learning Models to Reduce Food Waste in the Dairy Industry

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Alexander Carlsson; [2023]
    Nyckelord :Machine learning; Food loss; Food overproduction; Food waste forecast; Food waste prediction; Maskininlärning; Matsvinn; Svinn; Matsvinnsprognos;

    Sammanfattning : Food waste in the food industry is often a result from the complex nature of food production. Uncertainty is always present as yields vary and as there is a chain of consumer demand from stores to producers. Food waste is a waste of both natural and economic resources affecting both the planet and the producer. LÄS MER

  2. 2. Livsmedelsbutikers frukt- och grönsakssvinn : En kvalitativ intervjustudie om orsaker och åtgärder till matsvinn i livsmedelsbutiker

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Alfred Norling; [2022]
    Nyckelord :Food waste; Grocery stores; Measures; Causes; Matsvinn; Livsmedelsbutiker; Åtgärder; Orsaker;

    Sammanfattning : Bakgrund: Ungefär en tredjedel av all mat som produceras från alla delar i leveranskedjan slängs, trots att 870 miljoner av värdens invånare svälter. Samtidigt orsakar matsvinn omfattande växthusgasutsläpp och kostar samhället stora summor pengar. LÄS MER

  3. 3. Hur ett producerande företag kan minska svinn inom packningsprocesser genom tillämpning av en Lean metod

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar produktionsutveckling (ML)

    Författare :Mikael Tomasson; Valentin Zhybchyn; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : De flesta produkterna på marknaden förpackas i en låda eller påse tillverkad av papper eller plast för att kunna lagras, skyddas under transporten och se tilltalande ut på hyllan. För tillverkande företag är det vanligt att majoriteten av tiden går åt att tillverka en produkt, och att en klar minoritet går åt att förpacka produkten, men för företaget Tiki Safety AB var det tvärtom. LÄS MER

  4. 4. Hummus : En studie i laborationskala

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Simon Oskarsson; Axel Nilsson; [2022]
    Nyckelord :Kikärtor; kabuli; kabuli chana; desi; kala chana; Fabaceae; Garbanzoböna; Cicer; autoklavering; sensorisk kvalitet; baljväxter; hummus; food science; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Problembeskrivning: Efterfrågan och tillgången på hälsosamma måltidslösningar har ökat stadigt de senaste åren och inget tyder på att det är en trend som kommer ändras inom snar framtid. Livsmedelsbranschen är i ständig utveckling och marknaden för hälsosamma måltidslösningar on the go sparar mycket tid för konsumenter. LÄS MER

  5. 5. INDAL - Modul för minskat varmvattensvinn i dusch

    Magister-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Lovisa Persson; Ida Grunwald; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : I Sverige använder varje person 75 till 100 liter varmvatten per dag, vilket motsvarar 3-5 kWh [1]. Inväntan av rätt temperatur i dusch leder till ett estimerat varmvattensvinn på 8 liter per dag för ett litet hushåll. På ett år är det 2920 liter eller 107 kWh, vilket motsvarar ca 20 badkar i varmvattensvinn per år. LÄS MER