Sökning: "Svinnreducerande åtgärder"
Hittade 3 uppsatser innehållade orden Svinnreducerande åtgärder.
1. Ta inte för dig mer än du orkar äta upp : En studie av arbetet för minskat matsvinn i kommunala skolkök
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Denna studies syfte är att undersöka tillagningskök i kommunala skolor och hur dessa praktiskt tillämpar arbetssätt för att minimera matsvinn. I bakgrunden behandlas ämnets ökande nutida relevans, tidigare forskning kring olika typer av interventioner och deras effektivitet samt den aktuella kommunens tidigare åtgärder. LÄS MER
2. Andra slänger mat, inte jag : Nudging för mindre matsvinn i skolor
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för bygg- energi- och miljöteknikSammanfattning : Matsvinn är ett problem som genomsyrar hela livsmedelskedjan och ger upphov till ekonomiska förluster, negativ miljö- och klimatpåverkan och utömning av ändliga resurser. Den förändring som krävs för att motverka dessa negativa effekter är enorm. LÄS MER
3. Livsmedelssvinn i butikers miljömärkning : kriterier som kan leda till ett minskat svinn
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : En tredjedel av den mat som produceras slängs samtidigt som en stor del av jordens befolkning svälter. Såväl konsumenter, myndigheter, butiker och icke-statliga organisationer kan arbeta mer aktivt för att minska livsmedelssvinnet. Vissa miljömärkningar innehåller kriterier för hur livsmedelsbutikers miljöarbete ska fungera. LÄS MER