Sökning: "Swedish dairy products"

Visar resultat 1 - 5 av 93 uppsatser innehållade orden Swedish dairy products.

  1. 1. Impacts of Covid-19 on Cooperatives in Sweden : a Case Study of Arla Foods

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Farhana Sultana; Nourhan Raafat Moustafa Abdelsalam; [2023]
    Nyckelord :Cooperatives; Covid-19; Covid-19 pandemic; resilience; strategy; internal governance; decision making; economic Impact; crisis management; crisis decision-making framework;

    Sammanfattning : Different organizations face diverse challenges to survive during Covid-19. Rare external disruptions due to natural causes such as pandemics affect a company's ability to continue operations, from obtaining raw materials from suppliers to delivering finished products directly to the market. LÄS MER

  2. 2. Mot ett mer hållbart lantbruk : En kartläggning av hur livsmedelsaktörer arbetar med miljömässig hållbarhet på gårdsnivå.

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Charlie Simonsson; Julia Arvidsson; [2023]
    Nyckelord :synergier; hållbart lantbruk; hållbar utveckling; livsmedelssektorn; Synergies; agriculture; sustainability; sustainable development; food sector; Science Based Targets; hållbarhet; intressentteorin; marknadsmix; legitimitet;

    Sammanfattning : Förhöjda havsnivåer, extremväder, översvämningar och skogsbränder är några av de konsekvenser som hotar vår planet på grund av klimatförändringarna. Denna oroande utveckling har lett till en ökad uppmärksamhet kring hållbar utveckling, inte bara i Sverige utan även globalt. LÄS MER

  3. 3. Raps till mjölkkor – ett närproducerat proteinfoder

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Andrea Brissa Menacho; [2023]
    Nyckelord :miljöpåverkan; mjölkkor; mjölkproduktion; proteinfodermedel; rapskaka; soja;

    Sammanfattning : I Sverige utfodras mjölkkor med grovfoder som vanligtvis består av vallväxter, gräs och/eller baljväxter som har en hög halt av proteiner om det är skördat i det tidiga stadiet. Det kompletteras i regel med spannmålsbaserat kraftfoder, vilket dock inte är tillräckligt för att täcka kornas proteinbehov. LÄS MER

  4. 4. Utvärdering av vilka behandlingsmetoder som används vid klövspaltsinflammation och digital dermatit i Sverige

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Sofia Andersson; [2023]
    Nyckelord :klövspaltsinflammation; digital dermatit; behandling; nötkreatur; mjölkkor; alternativa behandlingsmetoder;

    Sammanfattning : Antibiotikaresistens är ett globalt problem som kan förebyggas genom att minska antibiotikaanvändningen. Infektiösa klövsjukdomar som drabbar nötkreatur behandlas huvudsakligen med antibiotika. De senaste åren har mer forskning och nya antibiotikafria preparat tillkommit i behandlingsarsenalen, vilket möjliggör andra behandlingsmetoder. LÄS MER

  5. 5. Perceptions of Swedish Dairy Companies and Their Role in Sustainable Development

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Kimberly Akiko Nakayama; [2023]
    Nyckelord :sustainable development; Swedish dairy industry; sustainability communication; hållbar utveckling; svensk mejeriindustri; hållbarhetskommunikation;

    Sammanfattning : I denna uppsats utforskar författaren hur svenska mejeriföretag uppfattas som hållbara. Både från anställda inom Sverige största mejeriföretags perspektiv och från svenska konsumenters perspektiv. LÄS MER