Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 34 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Developing a Method to Study the Impact of Microbial DNA on the Brain Related to Alzheimer’s Disease – Can Food Make a Change?
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Understanding the gut-brain-microbiota axis can help us provide a new tool to manage conditions such as Alzheimer’s. However, a major challenge is selectively amplifying the bacterial DNA which is present at a much lower level than the host DNA. LÄS MER
2. Kan tillskott av pre-eller probiotika öka förekomsten av bifidobakterier hos personer med IBS som äter låg FODMAP-kost?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Kan tillskott av pre- eller probiotika öka förekomsten av bifidobakterier hos personer med IBS som äter låg FODMAP-kost? - En systematisk översikt. Författare: Maja Sandberg och Gabriella Jirner Handledare: Jenny van Odijk Examinator: Heléne Bertéus Forslund Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2021-04-01 Bakgrund: IBS är en vanlig funktionell sjukdom bland dagens befolkning. LÄS MER
3. Insects raised on food waste : a new source of feed and food?
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : An increasing global population demands an increase in food production, while human impact on the planet necessarily must be decreased to decelerate climate change. Resources currently lost as food waste could potentially be utilized to increase world food production amount and efficiency by feeding it to insects. LÄS MER
4. Utvärdering av flödescytometri som alternativ till plattmetod vid analys av probiotiska prover: en jämförelse
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för biomedicinsk vetenskap (BMV)Sammanfattning : Mjölksyrabakterier är mikroorganismer som bildar mjölksyra när de bryter ned socker. Dessa bakterier förekommer naturligt i människans kropp och tillhör tarmens normalflora. De hjälper dessutom till med att skydda människan från patogena mikroorganismer. LÄS MER
5. Effekt och säkerhet av probiotika vid behandling av IBS-D
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Bakgrund: Irritable bowel syndrome (IBS) karakteriseras av obehag i magtarmkanalen och förändrade avföringsvanor. Sjukdomen delas in i subtyperna IBS-C (förstoppning), IBS-D (diarré), IBS-M (blandad) och IBS-U (odiagnostiserad). Patofysiologin och etiologin är inte klarlagd, men bland annat störd tarmflora och inflammation har föreslagits. LÄS MER