Sökning: "Testpanel"
Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade ordet Testpanel.
1. Verktyg för optimerat val av testpanelerför antibiotikasensitivitetstester
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildningSammanfattning : Denna rapport beskriver ett projekt vars syfte är att underlätta valet av bakteri- estammar till testpaneler som används av Q-lineas instrument ASTar®. ASTar® är ett automatiserat instrument för snabb antibiotikasensitivitetstestning (AST). LÄS MER
2. Performance monitoring of systems for airpuricationAuthor:Anders
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)Sammanfattning : Wastewater treatment plants (WWTP) are often the cause of malodor. The compounds which are the main causes of the odor is hydrogen sulfide (H2S), ammonia(NH3), mercaptans (RSH) and volatile organic compounds (V OC) [1]. The odorous air can be analyzed to determine the concentration of the odorants. LÄS MER
3. Impact of starter culture on curd manufacture –one of the most commonly consumedfermented milk products of Sri Lanka
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Curd is a popular type of fermented milk product in Sri Lanka. In commercial curd manufactories, freeze-dried starter cultures are used, whereas small scale curd manufactories make curd in the traditional way using curd from previous days as a starter. Curd can be made from buffalo milk or cow’s milk, where buffalo milk is more common. LÄS MER
4. Kvalitetsbedömning av tunnbröd : faktorer som påverkar och metoder föruppföljning
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Tunnbröd har producerats i tusentals år runt om i världen. Det är en viktig komponent i måltider för många människor. Tunnbrödets innehåll och utseende varierar beroende på geografisk plats. En utmaning med alla typer av bröd inklusive tunnbröd är lagring. LÄS MER
5. Technical and sensory improvements of a product containing pickled herring in thick sauce
Master-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Herring aimed to be pickled is first marinated in a salt and acidic brine. The marinating process is crucial for preservation and for development of the flavor characteristic for pickled herring. Yet, a strong taste of salt and acid itself is not desired within the final product. LÄS MER