Sökning: "Texture"

Visar resultat 1 - 5 av 438 uppsatser innehållade ordet Texture.

  1. 1. CARVING STEEL

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Steneby - Institutionen för Konsthantverk och Design

    Författare :Arttu Halkosaari; [2020-09-25]
    Nyckelord :Forging; Tactility; Touch; Plasma cutting; Blacksmith; Texture; Contrast;

    Sammanfattning : This exam project will be a conclusion for a long working process which started a year and a half ago. During this time, I have developed my own way of working with a plasma cutter and use that with different forged forms to create sculptures with varying textures. LÄS MER

  2. 2. 3D-skanning som teknik för digital hopsättning - Ett alternativ till fysisk hopsättning inom aktiv konservering

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvård

    Författare :Emma Karlsson Björksund; [2020-08-05]
    Nyckelord :3D scanning; Digital reassembly; Structured light; Photogrammetric triangulation;

    Sammanfattning : Uppsats för avläggande av filosofie kandidatexamen med huvudområdet kulturvård med inriktning mot konservering2020, 180 hpGrundnivå2020:25.... LÄS MER

  3. 3. Abode - Memories of houses

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Steneby - Institutionen för Konsthantverk och Design

    Författare :Carina Fogde; [2020-07-09]
    Nyckelord :House; Louise Bourgeoise; Chaharu Shiota; Chaharu Shiota; Efva Lilja; Margaretha Rossholm Lagerlöf;

    Sammanfattning : My exam work is based upon the process of forming Metal, from a concept to finished form, my purpose was to find new ways in my working method and highlight the process, in the theme of Abode- memories from houses. I have focused on the texture of my house and the body of the house. LÄS MER

  4. 4. Proteaser i mjölkråvara och mejeriprodukter : fördelar och nackdelar

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Louise Gustafsson; [2020]
    Nyckelord :endogena proteaser; exogena proteaser; mjölkkvalitét; mjölkproteiner;

    Sammanfattning : Enzymer i mejeriindustrin har stor betydelse under tillverkning av mejeriprodukter. Proteaser, en typ av enzym, hydrolyserar mjölkproteiner och kan bidra till positiva såväl som negativa effekter i mjölkråvara och slutprodukt. Proteaser kan ha olika verkan beroende på om de har ett endogent eller exogent ursprung. LÄS MER

  5. 5. Salt-roasting of snack pellets : a study on the effects of a novel processing technique on product quality attributes and acrylamide content

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Malin Ekdahl; [2020]
    Nyckelord :Sensorisk analys; triangel test; akrylamid; salt; fett; puffade snacks; snack pellet; snacks bearbetning;

    Sammanfattning : Snacks are often associated with chips and expanded snack products that generally known for their characteristic texture. These products are normally high in calories with a low content of nutrients and are therefore perceived as unhealthy by many consumers. LÄS MER