Sökning: "Tillsatser i mat"

Visar resultat 1 - 5 av 14 uppsatser innehållade orden Tillsatser i mat.

  1. 1. A review study of Bisphenol A : as an endocrine disrupting chemical in food contact material manufactured from polycarbonate and epoxy resin

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Emma Danielsson; [2020]
    Nyckelord :BADGE; Bisphenol A; dietary Exposure; endocrine disrupting chemicals; epoxy resins; estrogenic activity; food contact material; food packaging; migration; plastic food containers; polycarbonate;

    Sammanfattning : Bisphenol A (BPA) is one of the worlds most produced chemicals. This compound is widely employed as an additive in polymers such as polycarbonates and epoxy resins in the manufacturing of plastics to provide transparency, rigidity and resistance to the resins. LÄS MER

  2. 2. Relationsmat, det nya gamla sättet att handla mat : direkta försäljningskanaler för relationsmat samt om REKO-ring relationsmatkonsumenter

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Sandra Lindell; [2020]
    Nyckelord :närproducerat; konsumentbeteende; livsmedelskedjan; ekologiskt; andelsjordbruk; gårdsbutiker; bondens marknad; försäljningskanaler; livsmedelskonsument; relationsmarknadsföring; local produce; consumer behaviour; food supply chain; organic; consumer supported agriculture; farm shops; farmer’s market; sales channels; food consumer; relationship marketing;

    Sammanfattning : Matskandaler och onödiga tillsatser i maten har påverkat livsmedelskonsumenters förtroende för livsmedelsindustrin samtidigt som en ökad klimatmedvetenhet och kunskap om hur dagens matproduktion påfrestar klimatet har fått konsumenter att ifrågasätta livsmedelskedjan och hur och var maten produceras. Intresset för att handla mer närproducerad mat ökar och det nya begreppet relationsmat som främst anammats av olika REKO-ringar i Sverige är på uppgång och har uppmärksammats av konsumentgrupper som vill gynna den lokala ekonomin, handla ekologiskt, minska matmil och veta mer om ursprunget till sin mat. LÄS MER

  3. 3. Allmänhetens kunskap om sötningsmedel och smakförstärkare

    Kandidat-uppsats,

    Författare :Conny Carlsson; [2016]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sötningsmedel och smakförstärkare har visat sig att vara kopplade till olika hälsorisker. Syftet med projektet var att undersöka om allmänheten var medvetna om riskerna hos sötningsmedel och smakförstärkare. Detta gjordes genom att skicka ut en enkät där allmänheten fick svara på ett antal frågor på internet. LÄS MER

  4. 4. Förskollärarnas uppfattningar om kemiska produkter i mat samt ekologisk mat : En studie om förskollärarnas uppfattningar om kemiska produkter i mat samt ekologisk mat i relation till barns hälsa

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studier

    Författare :Lovisa Bäckström; [2016]
    Nyckelord :Chemical products; chemical additives; organic food; children; preschool; preschool teacher.; Kemiska produkter; kemiska tillsatser; ekologisk mat; barn; förskola; förskollärare;

    Sammanfattning : The preschool is a place that should contribute to the health of children and the preschool teachers have an important role to create good conditions for this. The purpose of my study is to examine preschool teachers’ perceptions of chemical products in food and organic food in relation to children's health. LÄS MER

  5. 5. Salladsbarens roll i livsmedelsbutiken : Personalens kunskap och kundernas attityd

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Johan Erdtman; [2015]
    Nyckelord :Salad bar; grocery store; customers; staff; National Food Agency.; Salladsbar; livsmedelsbutik; kunder; Ppersonal; livsmedelsverket;

    Sammanfattning : Salladsbarer i livsmedelsbutiker är något som ökat avsevärt i Sverige de senaste åren. Även i andra länder är det populärt, och främsta anledningen till detta är bekvämligheten och strävan efter ett hälsosammare matval. LÄS MER