Sökning: "Tillsatser i mat"
Visar resultat 1 - 5 av 14 uppsatser innehållade orden Tillsatser i mat.
1. A review study of Bisphenol A : as an endocrine disrupting chemical in food contact material manufactured from polycarbonate and epoxy resin
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Bisphenol A (BPA) is one of the worlds most produced chemicals. This compound is widely employed as an additive in polymers such as polycarbonates and epoxy resins in the manufacturing of plastics to provide transparency, rigidity and resistance to the resins. LÄS MER
2. Relationsmat, det nya gamla sättet att handla mat : direkta försäljningskanaler för relationsmat samt om REKO-ring relationsmatkonsumenter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Matskandaler och onödiga tillsatser i maten har påverkat livsmedelskonsumenters förtroende för livsmedelsindustrin samtidigt som en ökad klimatmedvetenhet och kunskap om hur dagens matproduktion påfrestar klimatet har fått konsumenter att ifrågasätta livsmedelskedjan och hur och var maten produceras. Intresset för att handla mer närproducerad mat ökar och det nya begreppet relationsmat som främst anammats av olika REKO-ringar i Sverige är på uppgång och har uppmärksammats av konsumentgrupper som vill gynna den lokala ekonomin, handla ekologiskt, minska matmil och veta mer om ursprunget till sin mat. LÄS MER
3. Allmänhetens kunskap om sötningsmedel och smakförstärkare
Kandidat-uppsats,Sammanfattning : Sötningsmedel och smakförstärkare har visat sig att vara kopplade till olika hälsorisker. Syftet med projektet var att undersöka om allmänheten var medvetna om riskerna hos sötningsmedel och smakförstärkare. Detta gjordes genom att skicka ut en enkät där allmänheten fick svara på ett antal frågor på internet. LÄS MER
4. Förskollärarnas uppfattningar om kemiska produkter i mat samt ekologisk mat : En studie om förskollärarnas uppfattningar om kemiska produkter i mat samt ekologisk mat i relation till barns hälsa
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studierSammanfattning : The preschool is a place that should contribute to the health of children and the preschool teachers have an important role to create good conditions for this. The purpose of my study is to examine preschool teachers’ perceptions of chemical products in food and organic food in relation to children's health. LÄS MER
5. Salladsbarens roll i livsmedelsbutiken : Personalens kunskap och kundernas attityd
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Salladsbarer i livsmedelsbutiker är något som ökat avsevärt i Sverige de senaste åren. Även i andra länder är det populärt, och främsta anledningen till detta är bekvämligheten och strävan efter ett hälsosammare matval. LÄS MER