Sökning: "Tillverkning av ost"
Hittade 4 uppsatser innehållade orden Tillverkning av ost.
1. Smak och konsistens hos ost : en litteraturstudie kring årstiderna och fodrets inverkan
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : To enjoy the richness of the grazing cows and high yield during the summers, even during the winter, cheese has been the way to store milk for thousands of years. Nowadays yield is high all year around and the cheese production is possible during all seasons. LÄS MER
2. Studie för utveckling av fastställande av aminotransferaseaktivitet i Enzobact med isokratisk HPLC metod
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Utbildningar i HelsingborgSammanfattning : Denna examensrapport redogör för en metodutveckling av aminotransferase aktivitet som är utförd för Medipharmv AB i Kågeröd som tillverkar Enzobact. Enzobact är en bakteriekultur som består av värmebehandlad Lactobacillus helveticus och används vid tillverkning av lågfetthaltiga ostar, vilket bidrar till att osten får en bättre smak och konsistens. LÄS MER
3. Gårdsmejeri för mese- och getosttillverkning
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/OtherSammanfattning : Bakgrunden till att jag valt detta ämne för mitt examensarbete kommer från mitt intresse för getter och gårdsmejeri. Det började redan i min barndom och har vuxit fram med tiden. Jag har jobbat med getter och tycker att de är underbara djur att jobba med. Min målsättning är att bli getbonde med eget gårdsmejeri. LÄS MER
4. Skogsmarksutnyttjande på Älvdalens kronopark före 1870 : en kulturhistorisk beskrivning och analys
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Forest Resource ManagementSammanfattning : I norra delen av Sverige levde allmogen på jakt, fiske, boskapsskötsel och byteshandel innan storskiftet på 1800-talet. I Älvdalen levde man på detta sätt fram till ungefär 1870-talet. Åkerjorden var en bristvara och man vistades på fäbodar under sommarhalvåret, där kreaturen gick fritt och betade. LÄS MER