Sökning: "Triglycerides"
Visar resultat 1 - 5 av 56 uppsatser innehållade ordet Triglycerides.
1. Effekt av blåbär på blodlipider En systematisk litteraturöversikt om effekt av blåbärsintag på blodlipider.
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Syfte: Syftet är att sammanställa det aktuella forskningsunderlaget för att undersöka om intag av blåbär förändrar lipidnivåer hos män och kvinnor ≥18 år jämfört med att inte inta blåbär. Metod: I denna systematiska översiktsartikel har en litteratursökning genomförts. LÄS MER
2. Spirulinas effekt på blodlipidnivåer – En systematisk översiktsartikel
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Syfte: Syftet med denna systematiska översiktsartikel är att undersöka om spirulinaintag har en effekt på blodlipidnivåer hos vuxna människor, oavsett hälsostatus. Metod: En systematisk litteratursökning utfördes i databaserna Scopus och PubMed. LÄS MER
3. Att behandlas för hyperlipidemi : En allmän litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Bakgrund: Hyperlipidemi är ett medicinskt tillstånd som innebär förhöjda nivåer av kolesteroloch triglycerider i blodet. Det är en komplex interaktion av cellulära och molekylära processersom styr kroppens lipidmetabolism. Faktorer som livsstil, kost och ärftliga faktorer spelar en avgörande roll i dess utveckling. LÄS MER
4. Optimising microfluidic preparation of lipid sponge phase nanoparticles for biomolecule encapsulation
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : Drug delivery with lipid nanoparticles, especially sponge phase lipid nanoparticles (LNP), has been well studied because of its ability for drug encapsulation and transferring the drug through the cell membrane. The sponge phase LNP formulation could be affected by the molecular structure of the lipid, the temperature, pH, dilution, the buffer, and the addition of a stabiliser. LÄS MER
5. Förbättrar fermenterad soja lipidnivåer?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Syfte: Undersöka om fermenterade sojaprodukter har en effekt på lipidnivåer hos vuxna med riskfaktorer för utvecklandet av hjärt- och kärlsjukdomar jämfört med inget intag av sojaprodukter Metod: Insamling av data skedde i de två databaserna Scopus och Pubmed. Mesh termer som användes var ‘’Soy Foods’’, “Fermentation” och “Lipids” etc. LÄS MER