Sökning: "Tublin"
Hittade 4 uppsatser innehållade ordet Tublin.
1. Lipid oxidation in differently aged beef : use of static headspace gas chromatographic and 2-thiobarbituric acid reactive substance methods (TBARS)
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : This thesis assesses and compares lipid oxidation in beef samples from different ageing approaches by using static headspace gas chromatographic method and 2-thiobarbituric acid reactive substances. Beef samples were compared between three different ageing methods: hang ageing (traditional dry ageing); vacuum bag ageing (wet ageing); and tublin bag ageing and two ageing durations, 10 days or 21 days. LÄS MER
2. Mörning av rostbiff i vakuum och i Tublin mörningspåse : effekt på köttkvalitet och konsumenternas preferens
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka hur mörning i vakuumpåse och Tublin mör- ningspåse påverkar olika egenskaper hos rostbiff, viktiga inom köttkvalitet, med tyngd- punkt på ätkvalitet, det vill säga mörhet, saftighet och smak. Båda rostbiffarna från åtta Herefordkvigor användes och inom varje par tilldelades mörningsmetoderna slumpmäs- sigt. LÄS MER
3. Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder praktiken
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Studiens syfte var att genom litteraturstudier undersöka mörningsprocessen i nötkött samt studera hur vakuummörning, hängmörning samt mörning i Tublin mörningspåse påverkar nötköttets ätkvalité. Studien innefattar också intervjuer där syftet med dessa var att kartlägga vilka mörningsmetoder som idag tillämpas hos svenska småskaliga slakterier/ styckningsanläggningar. LÄS MER
4. Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder i praktiken
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Studiens syfte var att genom litteraturstudier undersöka mörningsprocessen i nötkött samt studera hur vakuummörning, hängmörning samt mörning i Tublin mörningspåse påverkar nötköttets ätkvalité. Studien innefattar också intervjuer där syftet med dessa var att kartlägga vilka mörningsmetoder som idag tillämpas hos svenska småskaliga slakterier/ styckningsanläggningar. LÄS MER