Sökning: "Tublin"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet Tublin.

  1. 1. Lipid oxidation in differently aged beef : use of static headspace gas chromatographic and 2-thiobarbituric acid reactive substance methods (TBARS)

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Jinzhu Wen; [2013]
    Nyckelord :lipid oxidation; beef ageing; TBARS; static headspace gas chromatography;

    Sammanfattning : This thesis assesses and compares lipid oxidation in beef samples from different ageing approaches by using static headspace gas chromatographic method and 2-thiobarbituric acid reactive substances. Beef samples were compared between three different ageing methods: hang ageing (traditional dry ageing); vacuum bag ageing (wet ageing); and tublin bag ageing and two ageing durations, 10 days or 21 days. LÄS MER

  2. 2. Mörning av rostbiff i vakuum och i Tublin mörningspåse : effekt på köttkvalitet och konsumenternas preferens

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Anna Wallby; [2012]
    Nyckelord :rostbiff; köttkvalitet; torrmörning; vakuummörning; sensorisk attrubut;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka hur mörning i vakuumpåse och Tublin mör- ningspåse påverkar olika egenskaper hos rostbiff, viktiga inom köttkvalitet, med tyngd- punkt på ätkvalitet, det vill säga mörhet, saftighet och smak. Båda rostbiffarna från åtta Herefordkvigor användes och inom varje par tilldelades mörningsmetoderna slumpmäs- sigt. LÄS MER

  3. 3. Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder praktiken

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Erica Karlsson; [2011]
    Nyckelord :nötkött; mörning; mörningsmetoder; Tublin; Hängmörning; Vakuummörning;

    Sammanfattning : Studiens syfte var att genom litteraturstudier undersöka mörningsprocessen i nötkött samt studera hur vakuummörning, hängmörning samt mörning i Tublin mörningspåse påverkar nötköttets ätkvalité. Studien innefattar också intervjuer där syftet med dessa var att kartlägga vilka mörningsmetoder som idag tillämpas hos svenska småskaliga slakterier/ styckningsanläggningar. LÄS MER

  4. 4. Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder i praktiken

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Erica Karlsson; [2011]
    Nyckelord :nötkött; ätkvalité; våtmörning; torrmörning;

    Sammanfattning : Studiens syfte var att genom litteraturstudier undersöka mörningsprocessen i nötkött samt studera hur vakuummörning, hängmörning samt mörning i Tublin mörningspåse påverkar nötköttets ätkvalité. Studien innefattar också intervjuer där syftet med dessa var att kartlägga vilka mörningsmetoder som idag tillämpas hos svenska småskaliga slakterier/ styckningsanläggningar. LÄS MER