Sökning: "ULO-lagring"

Hittade 2 uppsatser innehållade ordet ULO-lagring.

  1. 1. Kvalitetsförändringar i ’Elise’- äpplen efter öppning av ULO-lager

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Dag Pålsson; [2023]
    Nyckelord :Äpplen; lagring; shelf-life; kvalité; fasthet; sockerinnehåll; livsmedelsförluster;

    Sammanfattning : För att kunna erbjuda konsumenter svenskproducerade äpplen över en stor del av året lagras frukten i sk ULO (ultra low oxygen) -lagring. Genom att temperatur, relativ fuktighet och atmosfär reglerass kan biologiska processer, såsom respiration och etylenproduktion, kontrolleras och sänkas vilket resulterar i att frukten håller längre och har bättre kvalité över en längre tid. LÄS MER

  2. 2. Optimal skördetidpunkt och ULO-betingelser förbättrar lagringspotential hos ´Clara Frijs´- och ´Carola´- päron

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Anna Nilsson; [2013]
    Nyckelord :päron; optimal skördetidpunkt; ULO-lagring; kvalitet; lagringssjukdom;

    Sammanfattning : Svensk päronproduktion kan utvecklas och förbättras. För att lagrade päron ska vara av högsta kvalitet ska skörd ske i rätt tid, frukten ska lagras i rätt temperatur och ULOlagringsbetingelserna ska vara rätt sammansatta. LÄS MER