Sökning: "Ugglarp"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade ordet Ugglarp.

  1. 1. Fårkött i det offentliga köket

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Malin Nilsson; Joakim Lenander; [2022]
    Nyckelord :Fårkött; offentliga kök; hållbarhet; livsmedelsteknik; food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att se om det är möjligt att servera fårkött i de offentliga köken och vilka vinster det kan ge. Årligen inhandlas livsmedel för cirka 10 miljarder kronor till de offentliga köken. LÄS MER

  2. 2. Förekomst av mikroplaster i tångmärlor (Gammaridae) längs södra Hallandskusten

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad

    Författare :Joakim Karlsson; [2020]
    Nyckelord :plastic; plastics; microplastics; microplastic; Amphipoda; gammarid; gammarids; Gammaridae; Gammarus; Halland; Skåne; rural; urban; biology; aquatic biology; Falkenberg; Ugglarp; Halmstad; Laxvik; Båstad; Kattvik; Sweden; trophic transfer; plast; plaster; mikroplaster; mikroplast; tångmärlor; tångmärla; Gammaridae; Gammarus; gammarid; gammarider; märlkräfta; märlkräftor; Amphipoda; Halland; Skåne; landsbygd; stad; biologi; akvatisk biologi; Falkenberg; Ugglarp; Halmstad; Laxvik; Båstad; Kattvik; Sverige; trofisk överföring;

    Sammanfattning : Since the middle of the 20th century, scientists have observed that marine organisms ingest plastics in various shapes, directly or through food. Plastics smaller than 5 millimetres, called microplastics, have in recent years gained more attention and been found to accumulate environmental toxins. LÄS MER

  3. 3. Produktionsmodeller för nöt : hur uppfödningstiden påverkar energibehovet

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Marcus Nilsson; Henrik Nilsson; [2019]
    Nyckelord :nötkött; produktionsmodeller; mellankalv; stut; tjur; kviga; slaktvikt; slaktålder;

    Sammanfattning : Examensarbetet har utförts som en avgränsad del i Interregprojektet REKS ”Regional nöt- och lammköttsproduktion - en tillväxtmotor”. Interregprojektet har som mål att stärka den ekonomiska tillväxten hos nöt- och lammköttsföretag. De vill öka kunskapen om hur klimatbelastningen ser ut och vad som kan göras för att minska den. LÄS MER

  4. 4. Möjlighet att uppnå efterfrågad marmoreringsgrad hos nötkreatur vid slakt - enligt svenska produktionsförhållanden

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Louise Ryberg; [2014]
    Nyckelord :marmorering; nöt; intramuskulärt fett; köttkvalitet;

    Sammanfattning : Efterfrågan på marmorerat kött har ökat i Sverige under de senaste åren. Marmorering är insprängt fett i muskulaturen, intramuskulärt fett, vilket anses vara en god indikator för köttets sensoriska kvalitet. Det insprängda fettet lyfter fram köttets smakämnen, fettet bidrar även till att köttet upplevs som saftigare. LÄS MER

  5. 5. Numerical simulation of three-dimensional flows in water storage tanks - Application to Norra Ugglarps Reservoirs in South Sweden

    Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Teknisk vattenresurslära

    Författare :Julien Jaunâtre; [2013]
    Nyckelord :drinking water storage tank; rectangular tank; Computational Fluid Dynamics CFD ; numerical modelling; 2D; 3D flow; cluster; Lunarc; dricksvatten ackumulatortank; rektangulär tank; numerisk modellering; 3D flöde; kluster; Lunarc.; Earth and Environmental Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The main purpose of this thesis was to simulate the three-dimensional flow patterns in tanks for water storage. The practical intentions of the simulations were to identify water-quality problems related to insufficient water exchange. The water storage reservoirs at Norra Ugglarp in South Sweden were investigated as a special case study. LÄS MER