Sökning: "Unpasteurized"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet Unpasteurized.

  1. 1. Patogena mikroorganismer i vin, fruktvin, cider, öl & kombucha : En mikrobiologisk analys av opastöriserade drycker

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Ida Abrahamsson; Darko Pap; [2021]
    Nyckelord :Matförgiftning; fermenterade drycker; patogena bakterier; livsmedelshygien;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. The occurrence of antibiotic resistant bacteria in Swedish dairy products – A pilot study

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Viktor Nilsson; [2021]
    Nyckelord :antibiotic; antibiotic resistant bacteria; susceptible; resistant; zone diameter unpasteurized milk; ; pasteurized milk; fresh cheese; ripened hard cheese; fermented milk;

    Sammanfattning : Antibiotics have been used in human and animal treatment for many years and revolutionized the modern medicine. Overconsumption and misuse have led to a global problem with antibiotic resistance. Sweden is among the countries in the European union with the lowest usage of antibiotic for livestock. LÄS MER

  3. 3. Tick-borne encephalitis : a food safety risk for humans consuming unpasteurized milk and milk products from goat, sheep and cattle in Sweden

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Alexander Hanberger; [2020]
    Nyckelord :TBEV; Tick borne encephalitis; milk; pasteurization;

    Sammanfattning : Tick-borne encephalitis (TBE) is one of the most important vector-borne human infections affecting the central nervous system and is caused by tick-borne encephalitis virus (TBEV) which is transmitted to humans primarily by ticks, mainly Ixodes spp. The ticks are expanding their distribution in Sweden and the number of reported cases of human TBE in Sweden has been increasing considerably since the end of the 20th century. LÄS MER

  4. 4. Opastöriserad Brieost : delikatess eller hälsorisk?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Sandra Andersson; Karolina Holm; [2019]
    Nyckelord :Cheese; Unpasteurized; Bacteria; Listeria; Staphylococcus.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Mikrobiotiskt flöde från mjölk till ost, baserat på pastöriserad och opastöriserad mjölk

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Sara Samuelsson; [2018]
    Nyckelord :opastöriserad ost; gårdsmejeri; mikrobiota; MALDI ToF MS;

    Sammanfattning : Denna studie är gjord i samarbete med Mattas gårdsmejeri som ligger beläget i Sund på Åland. Mjölk, ostmassa och lagrad vitmögelost, både pastöriserad och opastöriserad från samma mjölkbatch insamlades från mejeriet. Dessa mejeriprodukter undersöktes med avseende på dess mikrobiota. LÄS MER