Sökning: "Unpasteurized"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet Unpasteurized.
1. Patogena mikroorganismer i vin, fruktvin, cider, öl & kombucha : En mikrobiologisk analys av opastöriserade drycker
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
2. The occurrence of antibiotic resistant bacteria in Swedish dairy products – A pilot study
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Antibiotics have been used in human and animal treatment for many years and revolutionized the modern medicine. Overconsumption and misuse have led to a global problem with antibiotic resistance. Sweden is among the countries in the European union with the lowest usage of antibiotic for livestock. LÄS MER
3. Tick-borne encephalitis : a food safety risk for humans consuming unpasteurized milk and milk products from goat, sheep and cattle in Sweden
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Tick-borne encephalitis (TBE) is one of the most important vector-borne human infections affecting the central nervous system and is caused by tick-borne encephalitis virus (TBEV) which is transmitted to humans primarily by ticks, mainly Ixodes spp. The ticks are expanding their distribution in Sweden and the number of reported cases of human TBE in Sweden has been increasing considerably since the end of the 20th century. LÄS MER
4. Opastöriserad Brieost : delikatess eller hälsorisk?
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
5. Mikrobiotiskt flöde från mjölk till ost, baserat på pastöriserad och opastöriserad mjölk
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Denna studie är gjord i samarbete med Mattas gårdsmejeri som ligger beläget i Sund på Åland. Mjölk, ostmassa och lagrad vitmögelost, både pastöriserad och opastöriserad från samma mjölkbatch insamlades från mejeriet. Dessa mejeriprodukter undersöktes med avseende på dess mikrobiota. LÄS MER