Sökning: "Ursprungsmärkning"
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade ordet Ursprungsmärkning.
1. Ursprungsmärkning av el: en kartläggning av svenska elhandelsföretag
Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Article 3(6) of the European Union Directive 2003/54/EC, enshrined in Swedish law through the electricity law (Ellag, SFS 1997:857), lays down the requirement of electricity disclosure. Electricity suppliers are to provide consumers with information about the origin of their electricity and its environmental impacts. LÄS MER
2. Ursprungsmärkning av svenska råvaror? : Genom ögonen på producenter och odlare
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
3. Beslut om ursprung i svenska livsmedelsbutiker och på restauranger : konsumenters beslut om svenskt kött
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Idag finns det inte ursprungsmärkning på restaurangernas måltider i samma utsträckning som i livsmedelsbutiker. Jämfört med livsmedelsbutiker där konsumenterna står inför många val och kan göra ett aktivt val att välja kött. LÄS MER
4. Livsmedelsmärkning i butiker i Halmstad : kontroll av utvalda varor samt undersökning av kunskapsläge bland butiksföreståndare
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Sektionen för ekonomi och teknik (SET)Sammanfattning : In light of the recent scandals in Europe involving food labelling, this study will be focusing on food labelling. This study’s purpose is to investigate the extent of knowledge concerning labeling and presentation of food in the different food stores in Halmstad. LÄS MER
5. Kvalitetscertifieringar som metod för mindre charkuteriföretag att kommunicera kvalitet och tillit
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : Bakgrund: Tilliten för livsmedelsbranschen och således köttbranschen har blivit ifrågasatt av konsumenter de senaste årtiondena på grund av olika redlighetsfusk, sjukdomsutbrott och misskötta djur. Konsumenter värderar kvalitetsattribut som säkerhet och etiska aspekter allt mer. LÄS MER