Sökning: "Vad är bakterier"

Visar resultat 1 - 5 av 135 uppsatser innehållade orden Vad är bakterier.

  1. 1. Vad tycker gymnasieelever i det naturvetenskapliga programmet i Sverige om vaccin? : Avgörande faktorer och de didaktiska följderna.

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Axel Hjorth; [2024]
    Nyckelord :Vaccin; gymnasieelever; naturvetenskapliga programmet;

    Sammanfattning : Vaccintvivel finns runt om i världen. Detta tvivel kan beskrivas som en rädsla och osäkerhet för vaccin eller att man inte accepterar vaccin som ett pålitligt läkemedel. Hos elever har vaccintvivel visat sig vara kopplat till bland annat nålfobi eller en rädsla för biverkningar. LÄS MER

  2. 2. Hundägares motivation till utfodring med färskfoder och deras inställning till sterilisering av foder: en enkätstudie

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Moa Lindell; [2023]
    Nyckelord :färskfoder; RMBD; BARF; högtrycksbehandling; HPP; livsmedelsbestrålning;

    Sammanfattning : Att utfodra sin hund med färskfoder, även känt som Raw meat based diets (RMBD), har ökat i popularitet de senaste åren. Förespråkare av dieten menar att den är överlägsen traditionella våt- och torrfoder gällande näringsinnehåll och positiva effekter på hundens hälsa. LÄS MER

  3. 3. Påverkar trädgårdsarbete den humana mikrobiotan?

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Marie Ljung; [2023]
    Nyckelord :microbiota; human; gardening; mikrobiota; trädgårdsarbete; humana;

    Sammanfattning : Det är välkänt att riskerna att drabbas av fysisk och mental ohälsa minskar med hälsosam mat, motion, att vistas utomhus i naturen och att leva med husdjur. En faktor tros vara via mikrobiotan men teorierna om hur dessa faktorer påverkar mikrobiotan är många. LÄS MER

  4. 4. Den nuvarande livsmedelssäkerhetens potential - En studie av livsmedelssäkerhetens senare framgång och framtida möjligheter

    Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Steven Todorovski; [2023]
    Nyckelord :Livsmedelssäkerhet; Livsmedelskontroll; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : The purpose of this study was to investigate how food safety measures have developed over the last two decades; how the resent 2020 pandemic affected food safety- and control; how effective the current methods are; and what potential new methods might exist in the coming decade. This study was executed as a combined literary study, where current scientific studies and reports where analysed, and a survey with relevant questions, that was sent to various individuals with work experience in food safety- and control, was conducted. LÄS MER

  5. 5. Att bära en osynlig börda : MRSA-bärarskap ur ett salutogent perspektiv

    Magister-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaper

    Författare :Erika Hellberg; [2023]
    Nyckelord :MRSA; patient experience; patient-professional interaction; salutogenesis; sense of coherence; MRSA; patientupplevelse; vårdare-patientrelationer; salutogenes; KASAM;

    Sammanfattning : Introduktion: Antibiotikaresistens är ett globalt problem och inkluderar MRSA, meticillinresistenta stafylokocker. Det saknas översiktsstudier som sammanfattar viktiga resultat gällande upplevelser av att bära på antibiotikaresistenta bakterier, främst gällande MRSA-bärare. LÄS MER