Sökning: "Vattenförbrukning"
Visar resultat 11 - 15 av 78 uppsatser innehållade ordet Vattenförbrukning.
11. Co-Living och beteenderelaterad resursförbrukning
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : En stark motivering till omställning från icke-förnybar till förnybar energi är ökningen av elförbrukning i världen, med målet att minska klimatpåverkan. Denna elförbrukning förväntas stiga från dagens 140 TWh till 190 TWh år 2045 i Sverige. LÄS MER
12. Bioplastics Material Flow Analysis And Their Environmental Impacts
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : This research is conducted to have a better understanding on the future develop- ment of bioplastics and their environmental impacts. This research first studies the future consumption and waste of bioplastics till 2050 by material flow analysis (MFA). LÄS MER
13. Vattenanvändningen i Sveriges flerbostadshus : utifrån tre boendeformer
Kandidat-uppsats, KTH/Industriell ekonomi och organisation (Inst.)Sammanfattning : I denna rapport undersöks vattenförbrukningen i svenska flerbostadshus. Sveriges medvetenhet är generellt sett låg när det kommer till vattenförbrukning. Dessutom har vi en ökad problematik med vattenbrist på grund av klimatförändringar. Studien fokuserar på de tre boendeformerna; bostadsrätter, hyresrätter och studentboenden. LÄS MER
14. Understanding the Future of a Large Technical Systems : Trends and drivers of Swedish residential water usage
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Understanding the future of a Large Technical System (LTS) through a sociotechnical analysis is a complex notion. The authors will investigate the phenomenon by studying residential water consumption in Sweden. LÄS MER
15. Livscykelanalyser i praktiken – funktionella enheter, systemgränser och miljöpåverkanskategorier i analyser av animaliska livsmedel.
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : År 2050 förväntas världens befolkning att uppnå 9 miljarder människor och samtidigt stiger efterfrågan på livsmedel såsom kött-, ägg- och mjölk (FAO, 2012). Om detta ska vara möjligt behöver livsmedelsproduktionens miljöpåverkan minska avsevärt. LÄS MER