Sökning: "Vicia faba"
Visar resultat 1 - 5 av 18 uppsatser innehållade orden Vicia faba.
1. Swedish “tofu” from faba beans : a textural and structural analysis
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Tofu, a traditional soybean product, is a popular plant-based alternative which could potentially be produced from Swedish-grown faba beans (Vicia faba L.). The aim of this project was to asses the viability of producing a tofu-like faba bean product using food grade gypsum (calcium sulphate) as coagulant. LÄS MER
2. Höstraps + frostkänsliga baljväxter = sant? : en undersökning av samodlingseffekter på förekomsten av skadeinsekter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Protection BiologySammanfattning : Raps, Brassica napus, är en vanlig gröda som odlas främst som oljeväxt. Grödan har ett stort behov av kväve för fullgod tillväxt. LÄS MER
3. Genbanksmaterial av ärt och åkerböna : en inventering av tillgängliga växtgenetiska resurser för förädling för svenska förhållanden
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : För att kunna trygga livsmedelsförsörjningen i världen krävs grödor som är anpassade för odling i olika klimatregioner. Genom växtförädling kan nya sorter av grödor, som är bättre anpassade, tas fram. LÄS MER
4. Scent traps and trap crops for broad bean weevil (Bruchus rufimanus) control
Master-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Bönsmyg (Bruchus rufimanus) är en skadeinsekt vars larv orsakar skada i åkerböna (Vicia faba minor L), vilket reducerar bönornas kvalitet och kommersiella värde. Detta projekts syfte var att testa och utvärdera doftfällor i kombination med fångstgrödor som en biologisk kontroll mot bönsmyg. LÄS MER
5. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. LÄS MER