Sökning: "Vitamin E"
Visar resultat 1 - 5 av 43 uppsatser innehållade orden Vitamin E.
1. Vad kännetecknar ett lämpligt foder för unga kastrerade katter? : foderval med fokus på den växande individen
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Under 2020 ändrades riktlinjen från Sveriges veterinärförbund om den lägsta rekommenderade åldern för kastration från sex till fyra månader ålder. Utfodring av en kastrerad växande kattunge ställer höga krav på fodret då det behöver möta de nutritionella behoven för tillväxt, men utan att predisponera för övervikt. LÄS MER
2. Kan behandlingen av akne med läkemedlet isotretinoin orsaka psykiska besvär såsom depressionssymtom, ångest och nedsatt livskvalitet?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Akne är en inflammatorisk sjukdom. Det innebär att den är en typ av utslag som orsakas av inflammerade talgkörtlar. Akne förekommer vanligast hos tonåringar. Ungefär var tredje tonåring får besvär men även vuxna kan få akne. LÄS MER
3. Intag av vitamin A och vitamin E från kosttillägg hos patienter med lungcancer
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Syfte: Denna studie jämför mängderna vitamin A och vitamin E i kosttillägg och nutritionsföretagens rekommendationer för intag. Studien undersöker även mängderna som kan konsumeras av patienter med lungcancer som får behandling med kosttillägg. LÄS MER
4. Investigation of vitamin K interaction and transdermal delivery at skin barriers:study using k4 model
Master-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för biomedicinsk vetenskap (BMV)Sammanfattning : Vitamin K is a fat soluble compound which is synthesized by the gut microbiota and produced in many tissues within the body. Considering its role in the liver as a cofactor for gamma carboxylase enzymes, treatment of dark circles and pigments under the eye among others. LÄS MER
5. Comparison of Nutritional Content in Processed and Homemade Foods
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This master thesis is performed in collaboration with Orkla Foods Sweden AB. The aim with this study is to investigate and compare nutritional contents in processed and homemade foods by investigating three selected ready meal products from the product range of Orkla Foods; meatballs, potato mash and pasta bolognese. LÄS MER