Sökning: "Whole milk"
Visar resultat 1 - 5 av 107 uppsatser innehållade orden Whole milk.
1. Bonderevolt eller överlevnadskreativitet : en studie om mjölkproducenters resa till egen förädling av gårdens mjölk
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : I denna uppsats undersöks mjölkgårdar som investerat i och utvecklat förädling av gårdarnas egen mjölk. Fyra mjölkgårdar har besökts och där har jag genomfört djupgående intervjuer och observationer i två dagar på vardera gård. LÄS MER
2. Raps till mjölkkor – ett närproducerat proteinfoder
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : I Sverige utfodras mjölkkor med grovfoder som vanligtvis består av vallväxter, gräs och/eller baljväxter som har en hög halt av proteiner om det är skördat i det tidiga stadiet. Det kompletteras i regel med spannmålsbaserat kraftfoder, vilket dock inte är tillräckligt för att täcka kornas proteinbehov. LÄS MER
3. EKO: logiskt eller ologiskt? : En litteraturstudie om hälsoeffekter i relation till ekologiska och konventionella livsmedel med fokus på foster, barn- och unga
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Introduktion: En av de största farhågorna i förhållande till konventionella livsmedel är användningen av bekämpningsmedel. Forskning visar att höga doser av bekämpningsmedel har ett samband med förekomst av hälsoeffekter som fosterskador, allergier, infektioner, havandeskapsförgiftning, metabola syndrom, högt BMI med mera. LÄS MER
4. Gelling properties of milk gels using rennet as a coagulant
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Bioteknik (master)Sammanfattning : As the consumption of dairy is a common staple in the Nordic and European diet and culture, better understanding of the dairy industry as a whole, and especially the cheese industry is needed to aim for a more sustainable production. This project aims to offer an extended approach on the rennet coagulation of milk, analysing the gelling properties of skim milk samples at different pH values (5. LÄS MER
5. En studie på två avvänjningsmetoder: Nedtrappning och abrupt avvänjning : vilken metod ger bäst tillväxt efter avvänjning
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Kalven genomgår tre kritiska perioder under sina första tre levnadsmånader. Födseln, första två veckorna i livet och två veckor före- samt efter avvänjning. I denna rapport riktas fokuset på den sista kritiska perioden. Avvänjningen. LÄS MER