Sökning: "Whole milk"

Visar resultat 1 - 5 av 107 uppsatser innehållade orden Whole milk.

  1. 1. Bonderevolt eller överlevnadskreativitet : en studie om mjölkproducenters resa till egen förädling av gårdens mjölk

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Lisa Valleräng; [2023]
    Nyckelord :gårdsmejeri; förädling; mjölkgård; globala livsmedelssystem; lokala livsmedelssystem; berättande; värdeskapande; relationsmat;

    Sammanfattning : I denna uppsats undersöks mjölkgårdar som investerat i och utvecklat förädling av gårdarnas egen mjölk. Fyra mjölkgårdar har besökts och där har jag genomfört djupgående intervjuer och observationer i två dagar på vardera gård. LÄS MER

  2. 2. Raps till mjölkkor – ett närproducerat proteinfoder

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Andrea Brissa Menacho; [2023]
    Nyckelord :miljöpåverkan; mjölkkor; mjölkproduktion; proteinfodermedel; rapskaka; soja;

    Sammanfattning : I Sverige utfodras mjölkkor med grovfoder som vanligtvis består av vallväxter, gräs och/eller baljväxter som har en hög halt av proteiner om det är skördat i det tidiga stadiet. Det kompletteras i regel med spannmålsbaserat kraftfoder, vilket dock inte är tillräckligt för att täcka kornas proteinbehov. LÄS MER

  3. 3. EKO: logiskt eller ologiskt? : En litteraturstudie om hälsoeffekter i relation till ekologiska och konventionella livsmedel med fokus på foster, barn- och unga

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaper

    Författare :Jéssika Kendsy Herold Svärd; Magdalena Mashkovska; [2023]
    Nyckelord :Children and young people; Health effects; Organic food; Conventional food; Pesticides; Barn- och unga; Hälsoeffekter; Ekologiska livsmedel; Konventionella livsmedel; Bekämpningsmede;

    Sammanfattning : Introduktion: En av de största farhågorna i förhållande till konventionella livsmedel är användningen av bekämpningsmedel. Forskning visar att höga doser av bekämpningsmedel har ett samband med förekomst av hälsoeffekter som fosterskador, allergier, infektioner, havandeskapsförgiftning, metabola syndrom, högt BMI med mera. LÄS MER

  4. 4. Gelling properties of milk gels using rennet as a coagulant

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Författare :Dragos Voicu; Elin Bengtsson; [2022]
    Nyckelord :gelation; rennet; milk; food technology; biotechnology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : As the consumption of dairy is a common staple in the Nordic and European diet and culture, better understanding of the dairy industry as a whole, and especially the cheese industry is needed to aim for a more sustainable production. This project aims to offer an extended approach on the rennet coagulation of milk, analysing the gelling properties of skim milk samples at different pH values (5. LÄS MER

  5. 5. En studie på två avvänjningsmetoder: Nedtrappning och abrupt avvänjning : vilken metod ger bäst tillväxt efter avvänjning

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Moa Tallåker; [2022]
    Nyckelord :Avvänjningsmetod kalv; avvänjning; viktuppgång; nedtrappning; abrupt avvänjning;

    Sammanfattning : Kalven genomgår tre kritiska perioder under sina första tre levnadsmånader. Födseln, första två veckorna i livet och två veckor före- samt efter avvänjning. I denna rapport riktas fokuset på den sista kritiska perioden. Avvänjningen. LÄS MER