Sökning: "Yoghurt"

Visar resultat 1 - 5 av 60 uppsatser innehållade ordet Yoghurt.

  1. 1. Kvinnor, yoghurtglass, och Frankenkukar. En undersökning om kvinnors begär i "Milk Fed" av Melissa Broder

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion

    Författare :Frida Byström; [2022-02-17]
    Nyckelord :Melissa Broder; Milk Fed; Kvinnors begär; Hunger; Bekräftelse; Ätstörning;

    Sammanfattning : This essay aims to examine the depiction of female desire in the novel "Milk Fed", published in 2021 by author Melissa Broder. Female desire as a literary motif has become more frequent in fiction over time, moreover it has been widely discussed and moralised. LÄS MER

  2. 2. Råmjölkens användningsmöjligheter och egenskaper : the uses and properties of colostrum

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Signe Magnussen; [2022]
    Nyckelord :råmjölk; näringsämnen; bearbetning; livsmedel;

    Sammanfattning : Råmjölken är den första mjölken som däggdjur producerar efter födsel. Råmjölken är rik på makro- och mikronäringsämnen, immunmodulatorer och tillväxtfaktorer. Råmjölken produceras ungefär de tre första dagarna efter födseln. Kon producerar mer råmjölk än vad kalven behöver. LÄS MER

  3. 3. Global Cultures – Critical Zone Observatories of Everyday Objects : (A Global Environmental History of Yogurt)

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för arkeologi och antik historia

    Författare :Leni Charbonneau; [2022]
    Nyckelord :yogurt; biofilm; critical zone observatory; microbiopolitics; probiotic; microbial biodiversity; new materialism; OOO;

    Sammanfattning : This study turns to what is for many an everyday item – yogurt – as a critical zone observatory, a synergistic, place-based laboratory which aims to integrate heterogenous representations of planetary phenomena as they are registered at a common surface. Yogurt has an impressive cultural endurance largely derived from its prominence in various paradigms of health. LÄS MER

  4. 4. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ellen Landström; [2022]
    Nyckelord :Vicia faba; åkerböna; bondböna; yoghurt; vegetabiliskt; smaksättning; närproducerat; proteinskifte;

    Sammanfattning : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. LÄS MER

  5. 5. Change in stability and characteristics of different sunflower press cake mixtures during fermentation with Lactiplantibacillus plantarum

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Sarah Nachemson Ekwall; [2022]
    Nyckelord :Sunflower; press cake; fermentation; Lactoplantibacillus plantarum; food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Food's impact on the climate is getting more awareness, leading to an interest in finding possible solutions. One such is to use waste products to create new products. Sunflower press cake (SFPC) is a waste product from sunflower oil production with great potential because of its high protein content. LÄS MER