Sökning: "agar gel"

Visar resultat 1 - 5 av 14 uppsatser innehållade orden agar gel.

  1. 1. KONTAMINERET KEYBOARD I ULTRALYD - ET KVANTITATIVT STUDIE OM BAKTERIEL FOREKOMST PÅ ULTRALYDSAPPARATER

    Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutioen för biomedicin

    Författare :Brian Seneca Schmidt; [2023-12-22]
    Nyckelord :Smittskydd och vårdhygien; ULTRALYD; KONTAMINERET;

    Sammanfattning : Baggrund: Med et stort flow af ambulante og indlagte patienter til ultralydsundersøgelse på røntgenafdelingen på Hvidovre Hospital, København, er der dagligt mange berøringsflader med patienter og patientkategorier. Kritisk syge der ikke kan transporteres til røntgenafdelingen fx intensivpatienter, undersøges på stuen med mobile ultralydsapparater. LÄS MER

  2. 2. BORTTAGNING AV TRYCKKÄNSLIG TEJP PÅ PAPPER En studie över användningen av hydrogeler

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvård

    Författare :Amanda Nyagake Mwita; [2023-11-07]
    Nyckelord :Pressure-sensitive tape; agar-gel; hydrogel; nanogel; paper conservation;

    Sammanfattning : The purpose of this thesis is to examine hydrogels practical efficiency in the removal of pressure-sensitive tapes on paper. The organic agar gel and synthetically produced Nanorestore Gel® PG5 Peggy Gel and Nanorestore Gel® High Water Retention are used in an experimental process upon removing three common pressure-sensitive tapes (PTSs) on paper. LÄS MER

  3. 3. The Use of Gels for the Removal of Cellulose Nitrate Lacquer on Silver

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvård

    Författare :Miri Katayon; [2022-07-05]
    Nyckelord :agar gel; metal conservation; nanomaterials; silver coating; sustainable conservation; varnish removal;

    Sammanfattning : The conservation of silver objects mainly constitutes addressing the issues of tarnish removal and of preventing tarnish. For decades lacquer has been used to coat silver objects in order to protect them from tarnishing. LÄS MER

  4. 4. Microbial growth in coffee grinder and cold brewed coffee beverage

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Anna Fernlöf; [2020]
    Nyckelord :microbial growth; cold brewed coffee; coffee grinder;

    Sammanfattning : In this project the microbial growth in cold brewed coffee beverage and a well-used coffee grinder was studied. This was a project that was made together with the com-pany 3TEMP ltd in Arvika, Sweden. The company would like to know how the microbial growth in cold brewed cof-fee beverage was during different storing conditions. LÄS MER

  5. 5. Mjölksyrabakterier i suröl

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Fredrik Andersson; Sandy Koleszar; [2019]
    Nyckelord :Suröl; mjölksyrabakterier; probiotika; Sour beer; lactic acid bacteria; probiotics; livsmedelsteknik; food engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Suröl är en dryck som ökat i populäritet, speciellt bland folk med stort intresse för hantverksöl och mikrobryggerier. Allt fler bryggerier vågar nu att gå utanför sin trygghetszon med att använda jäst av typen Saccharomyces cerevisiae och istället börjar experimentera med bakterier och jäst som tidigare ansetts vara produktförstörande, till exempel olika mjölksyrabakterier och vildjäst. LÄS MER