Sökning: "alkohol fermentation"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden alkohol fermentation.
1. Det våras för öl : En studie om GBG Beer Weeks påverkan på Göteborg och dess ölkultur.
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för geografi, medier och kommunikation (from 2013)Sammanfattning : Alkohol har haft en central del i flertalet kulturer genom människans historia, där de tidigaste bevisen på fermentering av öl har hittats i Kina och daterats till över 7000 år gamla. I flera av dagens traditionella och moderna kulturer återfinns öl som en central del i ritualer och festligheter, och inom vissa kulturer har produktionen av fermenterade drycker blivit synonymt med nationen eller regionen. LÄS MER
2. Yeasts in Brännland Cider's spontaneously fermented ice cider
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Brännland Cider operates outside Umeå, in the northern part of Sweden. They produce ice cider and hard cider since 2012. Today the business produces approximately 100 000 bottles per year. Apple must is concentrated by freezing, then fermented to a level of ethanol to 7-13 vol% and at least 13° brix residual sugar. LÄS MER
3. Konsumtionsval, uppfattningar och inställningar : vad utgör studenters attityder till fermenterade drycker?
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Fermentering av livsmedel är något som människan gjort sedan de första mänskliga civilisationerna. Dessa uråldriga metoder används än idag och fermenterade drycker har under senare årtionden fått en ökad acceptans världen över och anses idag vara en trend. LÄS MER
4. Utveckling av alkoholfri öl med tillsättning av syre under jäsningsprocessen
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Efterfrågan av alkoholfri öl ökar och det finns många olika anledningar till att dricka alkoholfri öl såsom graviditet, religion, arbete eller om man ska köra bil. Men det finns idag ingen enkel och billig metod för att producera välsmakande alkoholfri öl. LÄS MER
5. Användbara analysmetoder vid vinframställning : en litteraturstudie för kartläggning av analysmetoderna och hur vinets kvalitet kan styras utifrån analysernas resultat
Kandidat-uppsats, SLU/Horticulture (until 121231)Sammanfattning : Traditionen av vinodling och vinframställning är förhållandevis i Sverige, i jämförelse med andra delar av världen. Syftet med detta kandidatarbete är att med hjälp av en litteraturstudie kartlägga tillgängliga analysmetoder på råvara vid vinframställning och beskriva vad mätvärdena ger svar på, med fokus på vindruvor odlade i kyligare klimat så som i Sverige. LÄS MER