Sökning: "alkohol fermentation"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden alkohol fermentation.

  1. 1. Det våras för öl : En studie om GBG Beer Weeks påverkan på Göteborg och dess ölkultur.

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för geografi, medier och kommunikation (from 2013)

    Författare :Walter Magnuson; [2020]
    Nyckelord :craftmanship; gastronomy tourism; beer tourism; cultural tourism; special events; Hantverk; gastronomiturism; ölturism; kulturturism; evenemang;

    Sammanfattning : Alkohol har haft en central del i flertalet kulturer genom människans historia, där de tidigaste bevisen på fermentering av öl har hittats i Kina och daterats till över 7000 år gamla. I flera av dagens traditionella och moderna kulturer återfinns öl som en central del i ritualer och festligheter, och inom vissa kulturer har produktionen av fermenterade drycker blivit synonymt med nationen eller regionen. LÄS MER

  2. 2. Yeasts in Brännland Cider's spontaneously fermented ice cider

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ella Råhlén; Daniel Eriksson; [2019]
    Nyckelord :Ice cider; spontaneous fermentation; cider; yeast;

    Sammanfattning : Brännland Cider operates outside Umeå, in the northern part of Sweden. They produce ice cider and hard cider since 2012. Today the business produces approximately 100 000 bottles per year. Apple must is concentrated by freezing, then fermented to a level of ethanol to 7-13 vol% and at least 13° brix residual sugar. LÄS MER

  3. 3. Konsumtionsval, uppfattningar och inställningar : vad utgör studenters attityder till fermenterade drycker?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Max Andersson; Eric Öhman; [2019]
    Nyckelord :Fermented beverages; low alcohol content; attitudes; students; qualitative study; Fermenterad dryck; låg alkoholhalt; attityder; studenter; kvalitativ studie;

    Sammanfattning : Fermentering av livsmedel är något som människan gjort sedan de första mänskliga civilisationerna. Dessa uråldriga metoder används än idag och fermenterade drycker har under senare årtionden fått en ökad acceptans världen över och anses idag vara en trend. LÄS MER

  4. 4. Utveckling av alkoholfri öl med tillsättning av syre under jäsningsprocessen

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Åsa Edpalm; [2015]
    Nyckelord :livsmedelsteknologi; food technology; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Efterfrågan av alkoholfri öl ökar och det finns många olika anledningar till att dricka alkoholfri öl såsom graviditet, religion, arbete eller om man ska köra bil. Men det finns idag ingen enkel och billig metod för att producera välsmakande alkoholfri öl. LÄS MER

  5. 5. Användbara analysmetoder vid vinframställning : en litteraturstudie för kartläggning av analysmetoderna och hur vinets kvalitet kan styras utifrån analysernas resultat

    Kandidat-uppsats, SLU/Horticulture (until 121231)

    Författare :Julia Lindén; [2012]
    Nyckelord :vinframställning; analysmetoder; vinkvalitet; vin; vindruvor; vinmust; alkohol ; socker; syra; fenoler; pH;

    Sammanfattning : Traditionen av vinodling och vinframställning är förhållandevis i Sverige, i jämförelse med andra delar av världen. Syftet med detta kandidatarbete är att med hjälp av en litteraturstudie kartlägga tillgängliga analysmetoder på råvara vid vinframställning och beskriva vad mätvärdena ger svar på, med fokus på vindruvor odlade i kyligare klimat så som i Sverige. LÄS MER