Sökning: "alkylresorcinols"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet alkylresorcinols.
1. Fullkornsintag bland barn och unga : analys av data från Livsmedelsverkets matundersökning
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Det finns många studier som visar ett samband mellan låg frekvens av insjuknande i metabola sjukdomar och ett högt fullkornsintag. Hälsoeffekter relaterade till fullkorn beror på dess rika innehåll på vitaminer, mineraler och kostfibrer Hälsoeffekter kan kartläggas och studeras på befolkningens matvanor och livsstil genom nationella studier och matundersökningar. LÄS MER
2. Analys av biomarkörer i urin för intag av fullkornsråg och vete : en diabetespreventionsstudie hos män och kvinnor
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Alkylresorcinoler (AR) är en molekylgrupp som finns i hög koncentration i klidelen av råg och vete men inte i betydande mängd i andra spannmål eller vanliga livsmedel. AR och dess metaboliter har föreslagits och utvärderats som biomarkörer för full- kornsintaget av dessa sädesslag. LÄS MER
3. Alkylresorcinols in the plasma of children at high risk for obesity
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Child obesity and overweight increase dramatically in Sweden and globally. Studies show besides genetics, that lifestyle such as parental feeding behaviors have a sig-nificant impact on the weight of the children. LÄS MER
4. Plasma and adipose tissue alkylresorcinols in women and men as biomarkers of whole grain wheat and rye intake
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Epidemiological studies have demonstrated several health benefits associated with whole grain intake, including prevention of cardiovascular disease, type II diabetes, colorectal cancer, obesity and mortality. Whole grain products are therefore recommended by national agencies. LÄS MER
5. Alkylresorcinols as a biomarker for whole grain rye and wheat intake in the finnish diabetes prevention trial
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Type 2 diabetes (T2D) is a public health problem of great concern. Globally it is increasing and it generates a huge economic burden to society and problems for the individuals. LÄS MER