Sökning: "all frukt"

Visar resultat 1 - 5 av 88 uppsatser innehållade orden all frukt.

  1. 1. Alternativa urbana odlingsmetodernas potential för självförsörjning i Sverige

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhet

    Författare :Jessica Andersson; Carl Magnusson; [2024]
    Nyckelord :Aeroponic; aquaponic; agriculture; farming; hydroponic; GMO; self-sufficiency; sustainability goals; urban;

    Sammanfattning : During the COVID pandemic of 2019, Sweden saw a huge increase in food prices, as many of the country's grocery chains import a large amount of all foods. This research is motivated by the Swedish Parliament's motion "Self-Sufficiency of Food in Sweden" and the need for innovative solutions to enhance Sweden's food supply. LÄS MER

  2. 2. Mjölken, blodet och det andra : Förlossningsskildringar i samtida svensk skönlitteratur

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Litteraturvetenskapliga institutionen

    Författare :Astrid Hagelberg; [2023]
    Nyckelord :childbirth; literary studies; childbirth in literature; litteraturvetenskap; förlossning; förlossningsberättelse; litteraturstudier;

    Sammanfattning : Barnafödande är ett komplicerat och mångfacetterat ämne. Att föda är både en högst privat, intim upplevelse och en kulturell och politiskt kodad händelse. Hur ett samhälle behandlar sin födande befolkning beror på politik, normer och ideal som sträcker sig längre än den födande individen. LÄS MER

  3. 3. Hur näringsriktiga är hemlevererade matkassar i förhållande till näringsrekommendationer? : - En kvantitativ studie.

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Malin Grönroos; Maya Salmikivi; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Användandet av matkassar ökar i välutvecklade länder, såväl som förekomsten av kostrelaterade sjukdomar såsom övervikt. Tidsbrist och mental belastning kan vara hinder för att laga hälsosam mat hemma, därav kan hemlevererade matkassar vara användbara för att möjligtvis få hem näringsrika måltider i stället för att köpa ohälsosam mat. LÄS MER

  4. 4. Kvalitetsförändringar i ’Elise’- äpplen efter öppning av ULO-lager

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Dag Pålsson; [2023]
    Nyckelord :Äpplen; lagring; shelf-life; kvalité; fasthet; sockerinnehåll; livsmedelsförluster;

    Sammanfattning : För att kunna erbjuda konsumenter svenskproducerade äpplen över en stor del av året lagras frukten i sk ULO (ultra low oxygen) -lagring. Genom att temperatur, relativ fuktighet och atmosfär reglerass kan biologiska processer, såsom respiration och etylenproduktion, kontrolleras och sänkas vilket resulterar i att frukten håller längre och har bättre kvalité över en längre tid. LÄS MER

  5. 5. Val av lokalproducerade frukter och grönsaker i säsong - en väg mot hållbar konsumtion?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Safin Mahdi Khoshnaw; [2023]
    Nyckelord :frukt och grönsaker; lokalproducerat; säsong; hållbar konsumtion; hållbar produktion; miljö; klimat;

    Sammanfattning : Båda nationellt och internationellt står säkerställning och arbete mot en hållbar konsumtion och produktion på agendan. Detta kan kopplas till alla de 17 globala hållbarhetsmålen som styr mot Agenda 2030, liksom flera av Sveriges miljömål. LÄS MER