Sökning: "allergen free"
Hittade 3 uppsatser innehållade orden allergen free.
1. En kartläggning av medvetenhet och kunskap kring allergener i kök som lagar mat till förskolor i Kalmar kommun
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Studierna har visat att andelen förekomst av matallergier hos barn varierar mellan 5-8%. Vanliga allergiframkallande livsmedel inkluderar mjölk, ägg, fisk, skaldjur, olika spannmål, nötter, frön och baljväxter som jordnötter och soja. LÄS MER
2. Livsmedelsverksamheters allergeninformation ur ett konsumentperspektiv -En uppföljning av ett allergenprojekt inom den offentliga livsmedelskontrollen
Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Foodallergy is on the rise in Sweden and the rest of the world and is a global health issue. Milk protein is the allergen that causes the most allergic reactions in Sweden and those who are highly allergic to milk risk going into an anaphylactic shock which in worst case can be fatal. LÄS MER
3. Marketing of free-from products in Swedish bakeries and patisseries
Magister-uppsats, Karlstads universitet/HandelshögskolanSammanfattning : Food trends are evolving in many ways and one of the biggest upcoming trends is the free-from diet, which represents products free from allergen ingredients such as gluten, lactose, etc. The trend has reached individuals with food intolerances as well as people with a health conscious mind who believe this being a healthier way of living. LÄS MER