Sökning: "analys av öl"

Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser innehållade orden analys av öl.

  1. 1. Fettsyror i öl : Kvalitativ analys av fettsyreprofiler ur bryggningsprocessen vid Åbro Bryggeri

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Mikael Subhi Aboode; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Beer is a fermented alcoholic beverage that spans back to over 5000 years years ago and is consumed all over the world. Beer is usually made from malted barley but it can also be made from different cereals and starches. Beer contains both saturated and unsaturated fatty acids (FA) which are derived from the malt that is used. LÄS MER

  2. 2. Protein content in Brewer’s spent grain and its characteristics : upcycling spent grain from food waste to protein source

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Moa Rönnhagen; [2022]
    Nyckelord :Barley; food waste; brewers’ spent grain; beer; protein; extraction; characterization; future food;

    Sammanfattning : The United Nations have adopted sustainable development goals (SDGs). Within these SDGs, food waste management and waste valorization, an increase in value, is found. For these reasons, it was of interest to study Brewers’ spent grain, a residual product from beer production. LÄS MER

  3. 3. Hur påverkar olika lokala jäststammar aromutveckling och smak vid fermentering av äppeljuice?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Philip Lavin; [2021]
    Nyckelord :Fermentation; yeast; apple juice; volatile compounds; sensory analysis; Fermentering; jäst; äppeljuice; aromgivande ämnen; sensorisk analys;

    Sammanfattning : Intresset för lokalproducerad dryck ökar. Konsumenten efterfrågar produkter med mer komplexa smaker. Främst gäller detta produktkategorin öl, vin och cider. LÄS MER

  4. 4. Patogena mikroorganismer i vin, fruktvin, cider, öl & kombucha : En mikrobiologisk analys av opastöriserade drycker

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Ida Abrahamsson; Darko Pap; [2021]
    Nyckelord :Matförgiftning; fermenterade drycker; patogena bakterier; livsmedelshygien;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Varumärkesutvidgning i gråzon

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för strategisk kommunikation

    Författare :Niklas Larsson; Gleb Sobolev; [2020]
    Nyckelord :Strategisk kommunikation; varumärkeskommunikation; Varumärkesutvidgning; företagsidentitet; Alibi marketing; alternativa marknadsföringsstrategier; marknadsföring reglerad marknad; alkohollagen; Norrlands Guld; Falcon; Mariestad; alkoholfritt; öl.; Social Sciences;

    Sammanfattning : Studien syftar till att undersöka uppkomsten av fenomenet alkoholfri reklam. Bakgrunden visar på att stora varumärken satsar stora summor på sin alkoholfria marknadsföring men statistiken visar på att försäljningen av de alkoholfria alternativen inte motsvarar investeringarna. LÄS MER