Sökning: "animal feed"

Visar resultat 1 - 5 av 716 uppsatser innehållade orden animal feed.

  1. 1. Kartläggning av krisberedskapen på nötkreatursgårdar i Uppland : en intervjustudie av lantbrukares uppfattningar om sårbarheter och styrkor i beredskapen på mjölk- och köttgårdar

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Christine Dahl; [2024]
    Nyckelord :nötkreatur; ko; mjölkko; kris; krisberedskap; beredskap; beredskapsplan; lantbrukare; resiliens;

    Sammanfattning : Primärproduktionen, där animalieproduktion är en del, behöver kunna fortgå trots störningar så som mer extrema väderförhållanden med långdragen torka eller kraftiga skyfall, större sjukdomsutbrott eller i värsta fall väpnad konflikt. Idisslare har en viktig roll i vår livsmedelsförsörjning men i dagsläget vet vi väldigt lite om hur den enskilda gården skulle påverkas vid olika samhällsstörningar. LÄS MER

  2. 2. Tiaminbrist på idisslare : hur vanligt är det med symtom i Sverige?

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Johan Turnstedt; [2024]
    Nyckelord :CCN; cerebrocortikal nekros; PEM; polioencefalomalaci; enkätstudie;

    Sammanfattning : Tiamin är ett vattenlösligt vitamin essentiellt för många djur, inklusive människor. Idisslare producerar normalt tillräckligt med tiamin via mikrober i våmmen, men brist kan ändå uppstå vid särskilda förhållanden. LÄS MER

  3. 3. CIRCULAR VALUE CREATION IN THE SWEDISH SEAFOOD PROCESSING INDUSTRY FOR HUMAN CONSUMPTION: STATUS, CHALLENGES, AND OPPORTUNITIES

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Ruvini De Silva; [2023-07-18]
    Nyckelord :Circular value creation; Swedish seafood industry; Zero waste; by-products; human consumption;

    Sammanfattning : This research investigates circular value creation practices in the Swedish seafood industry and identifies obstacles and opportunities for future value creation. Five seafood processing companies were studied using qualitative research methods, including cross-case and thematic analyses. LÄS MER

  4. 4. The Impact of Oat and Fruit Consumption on Short-Chain Fatty Acid Production

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Johanna Margaretha Schilder; [2023]
    Nyckelord :short-chain fatty acids; SCFAs; diet; gas chromatography; serum; mice; applied nutrition and food chemistry; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This study explored the importance of short-chain fatty acids (SCFAs) in maintaining gut health and how different diets affect their levels. Blood plasma and serum samples from mice subjected to two intervention studies on oats and fruits were analysed to determine SCFA concentrations. LÄS MER

  5. 5. Edible fungal biomass production using banana peel

    M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Jennifer Fredes Skogh; Carolina Johansson; [2023]
    Nyckelord :Animal feed; filamentous fungi; bio-circular economic; mycoprotein; pretreatment;

    Sammanfattning : Banana peels account for about 61 million tons of waste each year globally. The aim of this project was to investigate the possibility of using banana peels as a substrate to cultivate edible filamentous fungi. LÄS MER