Sökning: "animal food production"

Visar resultat 1 - 5 av 323 uppsatser innehållade orden animal food production.

  1. 1. Kartläggning av krisberedskapen på nötkreatursgårdar i Uppland : en intervjustudie av lantbrukares uppfattningar om sårbarheter och styrkor i beredskapen på mjölk- och köttgårdar

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Christine Dahl; [2024]
    Nyckelord :nötkreatur; ko; mjölkko; kris; krisberedskap; beredskap; beredskapsplan; lantbrukare; resiliens;

    Sammanfattning : Primärproduktionen, där animalieproduktion är en del, behöver kunna fortgå trots störningar så som mer extrema väderförhållanden med långdragen torka eller kraftiga skyfall, större sjukdomsutbrott eller i värsta fall väpnad konflikt. Idisslare har en viktig roll i vår livsmedelsförsörjning men i dagsläget vet vi väldigt lite om hur den enskilda gården skulle påverkas vid olika samhällsstörningar. LÄS MER

  2. 2. Motståndskraftiga lantbrukare i ett sårbart samhälle : en undersökning av riskuppfattning och resiliens på svenska mjölkgårdar

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Katarina Hedman; [2023]
    Nyckelord :lantbrukare; djursjukdomar; mul- och klövsjuka; mjölkproduktion; resiliens; risk; riskuppfattning; risksamhälle;

    Sammanfattning : Strukturrationaliseringen av lantbruket tillsammans med de alltmer globala förbindelserna länder emellan gör att risken för snabb och vidsträckt smittspridning vid ett sjukdomsutbrott ökar. Syftet med denna uppsats är att undersöka lantbrukares inställning till smittsamma djursjukdomar och analysera deras riskuppfattning och resiliens i förhållande till ett allvarligt sjukdomsutbrott. LÄS MER

  3. 3. Mapping the pig value chain in the Dominican Republic with emphasis on the risk of transmission of African swine fever

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Andrea Hentz; [2023]
    Nyckelord :African swine fever; Domestic pig; Value chain mapping; Pig production; Biosecurity; Disease risk;

    Sammanfattning : As in many other parts of the world, pigs provide an important source of food and income in the Dominican Republic (DR). However, the pig production in the country faces great challenges since African swine fever (ASF) was reintroduced in 2021, after being absent for over 40 years. LÄS MER

  4. 4. Farming without animals? The outlook for Biocyclic Vegan Agriculture as an alternative approach to food production in Sweden

    Master-uppsats, Lunds universitet/LUCSUS

    Författare :Kevin Edberg; [2023]
    Nyckelord :Sustainability Science; Biocyclic Vegan Agriculture; Multi-level Perspective; Sustainable transitions; Agri-food system; Social Sciences;

    Sammanfattning : Conventional agriculture and animal husbandry are leading causes of greenhouse gas emissions,environmental degradation, and biodiversity loss. Biocyclic Vegan Agriculture (BVA) is an approach that aims to address the concerns of modern agriculture and provide a sustainable and ethical alternative. LÄS MER

  5. 5. Utilization of Biomethane in Decarbonising India´s Energy Mix

    Master-uppsats, KTH/Energiteknik

    Författare :Niraj Ravindra Kunkulol; [2023]
    Nyckelord :Anaerobic digestion; biogas; biomethane; membrane filtration; pressure swing adsorption; Anaerob rötning; biogas; biometan; membranfiltrering; trycksvängadsorption;

    Sammanfattning : This thesis investigates the potential of biomethane production in India, the impact of its integration into the energy mix, and the corresponding Greenhouse Gases (GHG) emission and potential reduction. India, with its huge population and being an agriculturally rich country, produces gigantic amounts of biodegradable waste from various sources such as Municipal Solid Waste (MSW),agricultural waste, animal husbandry, sugar industry, etc. LÄS MER