Sökning: "animalieproduktion"

Visar resultat 16 - 20 av 40 uppsatser innehållade ordet animalieproduktion.

  1. 16. Konsekvenser för svensk markanvändning vid övergång till EAT-Lancet kosten

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Soil and Environment

    Författare :Maja Håkansson; [2019]
    Nyckelord :livsmedelsproduktion; miljömål; ekologiska restprodukter; Sverige;

    Sammanfattning : Svält är idag en stor global utmaning. Samtidigt äter andra delar av världens befolkningen kost som medför risker för hälsan. Dagens livsmedelsproduktion påverkarmiljön negativt när det gäller frågor såsom global uppvärmning och övergödning. LÄS MER

  2. 17. Är den svenskaanimalieproduktionen hållbar? : En idealtypsanalys som undersöker hur hållbarhetsdimensioner gestaltas inom svensk animalieproduktion.

    Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/Statsvetenskapliga institutionen

    Författare :Malin Redmo; [2018]
    Nyckelord :Animalieproduktion; hållbar utveckling; hållbarhetsdimensioner; miljömål; idéanalys;

    Sammanfattning : Forskning framför animalieproduktionen som en av de största bidragarna till dagens klimatförändringar och kräver direktåtgärder för att kunna lösa problemen vi står inför. Detta sätter en enorm press på makthavare att föra en politik som främjar de ekologiska aspekterna och samtidigt strävar efter en hållbar utveckling inom alla politiska sfärer. LÄS MER

  3. 18. Hur ökar vi användningen av svenskodlad trindsäd som proteinfoder?

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Fredrik Olofsson; Mårten Johansson; [2018]
    Nyckelord :Svenska proteingrödor; åkerböna; lupin; foderärt;

    Sammanfattning : Protein är en livsavgörande komponent i ett fodermedel för animalieproduktion. I Sverige idag är de proteinmedel som används i inblandningen av foder i huvudsak rapskaka (17 % av den totala inblandningen i sålda fodermedel) och soja (10 % av totalen). Trindsäd,förutom soja, står endast för 2 % av ingredienserna av färdigfoder. LÄS MER

  4. 19. Möjligheterna att odla ’Stockless Organic’ i södra Sverige : kan vi få tillräckligt med näring till eko-jordbruket kombinerat med en minskad animalieproduktion?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Louise Rehnström; [2018]
    Nyckelord :ekologisk produktion; växtnäring; odlingssystem; gröngödsling; hållbarhet; ecological production; plant nutrients; production systems; green manure; sustainability;

    Sammanfattning : Andelen ekologisk odling ökar runt om i världen, liksom konsumenternas efterfrågan på ekologiska produkter. Samtidigt blir enskilda jordbruk och hela jordbruksområden mer specialiserade på ett fåtal typer av livsmedelsproduktion. LÄS MER

  5. 20. Brucellosis in livestock in and near the Maasai Mara national reserve in Kenya : seroprevalence and possible impact on animal and human welfare

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Sofie Enström; [2017]
    Nyckelord :infectious diseases; bacteria; brucellosis; zoonosis; livestock; wildlife; Kenya; Africa;

    Sammanfattning : Brucellosis is caused by bacteria from the genus Brucella. The disease occurs worldwide and is of major importance in domestic animals, both for socio-economic reasons and because of the impact on animal and human welfare. LÄS MER