Sökning: "anpassa maten"

Visar resultat 1 - 5 av 21 uppsatser innehållade orden anpassa maten.

  1. 1. Sveriges bästa ekologiska kommun : en studie om Örebro kommuns implementering av den svenska livsmedelsstrategins inriktningsmål

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Agnes Karlsson; [2023]
    Nyckelord :livsmedelsstrategi; implementeringsprocess; gräsrotsbyråkrater; handlingsutrymme; Örebro kommun;

    Sammanfattning : I en värld där problemen kring klimat och miljö blir allt större, måste vi anpassa våra vanor för att lämna över jorden till nästa generation. År 2017 trädde en nationell livsmedelsstrategi i kraft, där hela livsmedelskedjan är inkluderad. LÄS MER

  2. 2. Vegetarisk kost i grundskolan Hur elever och kökspersonal ställer sig till vegetarisk skollunch

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Hanna Johansson; Paulina Larsson; [2022-05-20]
    Nyckelord :vegetarisk kost; förändringsarbete; mellanstadieelever; skolmatsedel; vegetarisk skolmåltid;

    Sammanfattning : Vegetariska rätter som serveras i skolan har blivit allt mer förekommande på skolmatsedeln idag jämfört med för några år sedan. Detta har medfört att både elever och köksmästare fått anpassa sig till nya politiska riktlinjer när det kommer till skolmåltiderna. LÄS MER

  3. 3. Alla barn sover inte i förskolan : En kvalitativ studie om äldre barn i åldrarna 3–5 års möjligheter till återhämtning i förskolan

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Linnéuniversitetet/Institutionen för didaktik och lärares praktik (DLP)

    Författare :Sanna Skällberg; Isabell Eriksson; [2022]
    Nyckelord :Preschool; educator; children; children s individual needs; rest; restful activities; recovery; Förskola; pedagoger; barn; barns individuella behov; vaken vila; vilsamma aktiviteter; återhämtning;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att bidra med kunskap om pedagogers uppfattningar beträffande äldre barn i åldrarna tre till fem års möjligheter till återhämtning som tillgodoser deras individuella behov i förskolan. För att undersöka studiens syfte är data framtagen med hjälp av semistrukturerade intervjuer med pedagoger från några förskolor i södra Sverige. LÄS MER

  4. 4. Vad är grejen med maten? : En etnografisk studie om förskolan med måltiden i fokus

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan Väst/Institutionen för individ och samhälle

    Författare :Annie Axell; Mathilda Grennborg; [2022]
    Nyckelord :Förskolan; pedagogik;

    Sammanfattning : Måltiden har alltid funnits och sett olika ut och i förskolan är måltiden en återkommande aktivitet. Många barn äter flera mål om dagen på förskolan, måltiden kan vara en plats för omsorg, lärande och social interaktion. LÄS MER

  5. 5. Klimatförändringar och klimatanpassning i jordbruket: En undersökning om medvetenhet, inställning, hinder och behov hos lantbrukare i Sjöbo kommun

    Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Emelie Karlsson; [2022]
    Nyckelord :agriculture; climate change; climate adaption; awareness; attitudes; obstacles; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : The agricultural sector is both affecting and affected by climate change. Future climate is predicted to be warmer and wetter with more weather extremes. This is going to affect the already vulnerable agricultural sector and we need to strengthen our food production and food security. LÄS MER