Sökning: "anthocyanin"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet anthocyanin.

  1. 1. New Concept Development of a Blood Glucose-Balancing Functional Beverage

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Fiona Ernesta; [2021]
    Nyckelord :nordic berries; blood-glucose; functional beverage; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Type 2 Diabetes Mellitus (T2DM) have known to be one of the most common degenerative diseases which highly correlate with lifestyle, including consumption habits. It cannot be denied that the availability and accessibility to high processed food, high in carbohydrates play an important role on increasing the risk of T2DM. LÄS MER

  2. 2. Beach-cast fertilizers for cultivation of carrots and radishes on Swedish Gotland : The effect on crop size and nutrient composition

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Sofie Ögren; [2020]
    Nyckelord :Eutrophication; marine biofertilizer; beach-cast management; nutrient analysis; NMR;

    Sammanfattning : In the eutrophicated Baltic, algal blooms with toxin-producing algae and plant overgrowth is a large threat to the marine environment, humans and animals. The use of external nutrient inputs into agriculture, such as mineral fertilizers (NPK), is reaching the Baltic through runoff which causes a constant, linear nutrient flow from land to the sea, which is one of the main contributors to accelerated eutrophication. LÄS MER

  3. 3. Light stability of purple corn anthocyanins microencapsulated with different wall materials

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Yang Cai; [2018]
    Nyckelord :Anthocyanin; micro-encapsulation; SEM; micro-encapsulation efficiency; HPLC; degrading rate; food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Anthocyanin, a subgroup of flavonoids, is one of the most extensively distributed plant-based components (Pedreschi R,2007). What impedes a broader industrial adoption of anthocyanins is its poor stability. Micro-encapsulation is one of the most popular techniques to protect the anthocyanins from oxidation. LÄS MER

  4. 4. Två-fas extraktion av polyfenoler från blåbär

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Department of Forest Biomaterials and Technology (from 131204)

    Författare :Simon Vikström; [2017]
    Nyckelord :blåbär; polyfenol; antocyanin; två-fas extration; RBR; natriumfosfat; ammoniumsulfat;

    Sammanfattning : I de svenska skogarna produceras det varje år ca 250 000 ton blåbär och av det tillvaratas endast ca 7 %. Blåbär innehåller höga halter av antocyanin vilket är väldigt attraktivt på hälsokostmarknaden. LÄS MER

  5. 5. Effekter av olika ljuskvalitét på antocyaninkoncentration hos Vaccinium corymbosum

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Carina Öberg; [2013]
    Nyckelord :Antocyanin; LED-belysning; ljus kvalitét; blåbär; lagring; Vaccinium corymbosum; spektrofotometer; Anthocyanin; LED lightning; light quality; blueberries; storage; spectrophotometer;

    Sammanfattning : Blåbär är en naturlig källa till antioxidanter, bland annat antocyanin. Antocyanin är ett pigment som bidrar till biomedicinska funktioner som förbättrad syn, förbättrat minne, skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar samt andra hälsoeffekter. LÄS MER